Tgrt Haber
05 Nisan 2014 23:11

NATO'dan Afganistan'a seçim kutlaması

NATO Genel Sekreteri Anders Fogh Rasmussen, katılım ve coşku düzeyinin yüksek olması dolayısıyla devlet başkanlığı ve eyalet meclisleri seçiminde oy kullanan Afgan kadın ve erkekleri kutlayarak, 'Afganistan için tarihi bir an' dedi.

NATO'dan Afganistan'a seçim kutlaması
nato genel sekreteri fogh rasmussen, Afganistan, seçim, ısaf, Avrupa haberleri, Avrupa,

Afganların genciyle yaşlısıyla ülkelerinin geleceğinde söz sahibi olma kararlılığını açıkça gösterdiklerini belirten Rasmussen, "Her oy değerli ve her oy demokrasi için" ifadesini kullandı. Seçimlerin, adaylar, halk ve medyada canlı bir siyasi tartışmayla planlandığı gibi yapılmasını öven Rasmussen, "Seçim sürecinin şeffaf ve kapsayıcı şekilde sürmesini ve Afgan halkı açısından kabul edilebilir bir sonuçla nihayete ermesini umuyorum" diye konuştu. Seçimlere yönelik herhangi bir usulsüzlüğün, yerleşik kurumsal mekanizmalarca ele alınmasının önemli olduğunun altını çizen Rasmussen, "Afgan halkı, seçimlerin güvenliğini sağlama konusunda seçkin bir iş çıkaran güvenlik güçleriyle gurur duyabilir" dedi. Afgan güvenlik kuvvetlerinin ilk kez tüm güvenlik operasyonlarını yürüttüğünü ve Uluslararası İstikrar ve Destek Gücü'nden (ISAF) asgari düzeyde lojistik destek aldığını söyleyen Rasmussen, "Afganlarca yapılan, güvenliğini Afganların sağladığı ve Afganların geleceği için bir seçim oldu" dedi.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...