Tgrt Haber
Ramazan Vuslat
Ramazan Vuslat
20 May 2014 20:23

NATO'dan Bosna Hersek'e destek

Bosna Hersek’in karşı karşıya kaldığı sel felaketi nedeniyle yardım talep etmesi üzerine destek sunan NATO üyesi ve ortağı ülke sayısı 21’e ulaştı. NATO Genel Sekreteri Rasmussen de Saraybosna'ya gidecek.

NATO'dan Bosna Hersek'e destek
nato, bosna hersek, sel,

Bosna Hersek’in karşı karşıya kaldığı sel felaketi nedeniyle yardım talep etmesi üzerine Avrupa-Atlantik Afet Müdahale Eşgüdüm Merkezi (EARDCC) aracılığıyla destek sunan NATO üyesi ve ortağı ülke sayısı 21’e ulaştı. NATO’dan yapılan açıklamada, Bosna Hersek’in 15 Mayıs’ta yaptığı yardım talebine olumlu yanıt verip destek sunan ve kurtarma çalışmalarına katılan ülkeler, Arnavutluk, Azerbaycan, Avusturya, Belçika, Bulgaristan, Çek Cumhuriyeti, Hırvatistan, Makedonya, Fransa, Almanya, Macaristan, Japonya, Karadağ, Letonya, Lüksemburg, Romanya, Slovakya, Slovenya, Türkiye, İngiltere ve ABD olarak sıralandı.    NATO Genel Sekreteri Anders Fogh Rasmussen, sel felaketini “korkunç bir doğal afet” olarak tanımlarken “Müttefik ve ortak ülkeler helikopter, bot, acil müdahale ekipleri, çok ihtiyaç duyulan içme suyu, gıda, barınak ve mali kaynak gönderiyor” dedi. EADRCC, yıl boyu aktif tutulan ve NATO’nun 28 üyesi ile ortaklık ilişkisine sahip olduğu 41 ülkenin katkı sunduğu bir mekanizma.
Rasmussen Saraybosna'ya gidiyor
Bu arada, NATO Genel Sekreteri Anders Fogh Rasmussen’in, üst düzey ikili temaslarda bulunmak üzere yarın sel felaketiyle boğuşan Bosna Hersek’in başkenti Saraybosna’ya gideceği açıklandı. NATO’dan yapılan açıklamada, Rasmussen’in Bosna Hersek Üçlü Devlet Başkanlığı Konseyi Başkanı Bakir İzzetbegoviç, Sırp Üye Neboyşa Radmanoviç ve Hırvat Üye Jelyko Komşiç ile bir araya geleceği belirtildi. Bosna Hersek Bakanlar Kurulu Başkanı Vyekoslav Bevanda ve Dışişleri Bakanı Zlatko Lagumciya ile de görüşecek olan Rasmussen’in Bosna Hersek Savunma Bakanı Zekeriyah Osmiç ve siyasi parti liderleriyle de temasta bulunması öngörülüyor.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...