Tgrt Haber
07 Ocak 2022 23:30

NATO'dan Rusya'ya gözdağı: Ukrayna'ya saldırının cevabı çok sert olur

NATO Genel Sekreteri Jens Stoltenberg, Rusya ile Ukrayna arasındaki krizin diplomasi yoluyla çözüme kavuşması için çalışacaklarını, ancak bunun başarısız olması durumunda ağır yaptırımların devreye gireceğini söyledi. NATO'nun Ukrayna'yı desteklediğini belirten Stoltenberg, "NATO üyeleri, Ukrayna’ya karşı her türlü saldırıya çok sert şekilde cevap verme görüşünde birleşti" dedi.

NATO'dan Rusya'ya gözdağı: Ukrayna'ya saldırının cevabı çok sert olur
NATO,,RUSYA,,UKRAYNA,

Rusya ile Ukrayna arasındaki gerilim, NATO tarafından yakından takip ediliyor. Rusya ile gelecek hafta yapılması planlanan toplantı öncesi NATO'dan dikkat çeken mesajlar geldi. Ukrayna krizinin diplomatik yollardan çözülmesinden yana olduklarını belirten NATO Genel Sekreteri Jens Stoltenberg, aksi bir durum olması halinde Ukrayna'yı destekleyeceklerini, Rusya'ya ise çok sert şekilde karşılık vereceklerini vurguladı.

NATO Genel Sekreteri Jens Stoltenberg, NATO Dışişleri Bakanları’nın olağanüstü toplantısının ardından düzenlediği basın toplantısının ardından açıklamalarda bulundu. 

Rusya’nın Ukrayna sınırında yaptığı askeri yığınak ve Ukrayna’yı işgal planı iddiaları sonrası, bölgede tırmanan gerilimi düşürmek amacıyla NATO-Rusya zirvesinin yapılması kararlaştırılmıştı. Stoltenberg, gelecek hafta yapılacak zirve öncesi, Rusya ile kurulacak diyalog sürecinde izlenecek politikayı ele aldıklarını kaydetti.

"UKRAYNA'YA SALDIRININ CEVABI ÇOK SERT OLACAK"

NATO üyelerinin birlik ve beraberlik içinde olduklarına dikkat çeken NATO Genel Sekreteri Jens Stoltenberg, ‘’NATO üyelerimiz bugün yapılan toplantıda yeniden Ukrayna’ya karşı her türlü saldırının cevabı çok sert olacak görüşünde birleştiler. NATO, ulusları için gerekli olan her türlü güvenlik tedbirini alacağını ve gerektiğinde halklarımızı ve değerlerimizi savunmak için gereken her şeyi yapacaktır’’ ifadelerini kullandı.

"NATO OLARAK UKRAYNA'YI DESTEKLEYECEĞİZ"

Rusya ile yapılacak toplantıdan duyduğu memnuniyeti dile getiren Stoltenberg, “Diyalog gerginlikten iyi bir girişim. Ukrayna, Rusya için bir tehdit değil. Rusya da Ukrayna’yı tehdit edecek girişimlerden kaçınmalıdır. Pazartesi ABD ile Rusya görüşecek, Çarşamba günü de Ukrayna konusu başta olmak üzere NATO olarak Rusya ile iyi niyetle görüşeceğiz. Politik bir ilerleme olması için ve Ukrayna’ya karşı askeri bir girişimin olmaması ve diplomasi yolunun başarısız olmaması için çabalayacağız. Ancak tersi olursa NATO olarak Ukrayna’yı destekleyeceğiz ve çok ağır yaptırımlar devreye girecektir’’ şeklinde konuştu.

“KAZAKİSTAN'DA ŞİDDETE SON VERİLMESİNİ BEKLİYORUZ"

Kazakistan’da yaşanan gelişmelere ilişkin olarak sorulan bir soruya cevap veren Stoltenberg, ‘’Kazakistan’daki durumu yakından izliyoruz. Ülkedeki gösteri hakkı ve insan haklarına saygı gösterilmesini, şiddete son verilmesini bekliyoruz’’ dedi.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...