Tgrt Haber
12 Ocak 2022 21:56

NATO’dan Rusya’ya Ukrayna mesajı: Ciddi sonuçlarla yüzleşirsiniz

NATO Genel Sekreteri Jens Stoltenberg, NATO-Rusya Konseyi toplantısı sonrası açıklamalarda bulundu. Stoltenberg, Rusya’nın Ukrayna’ya yönelik herhangi bir güç kullanması durumunda ciddi sonuçları ile karşılaşacaklarını açıkça belirttiklerini ifade etti.

NATO’dan Rusya’ya Ukrayna mesajı: Ciddi sonuçlarla yüzleşirsiniz
NATO,,ukrayna,,Jens Stoltenberg

Belçika’nın başkenti Brüksel’de NATO ile Rusya Konseyi arasında toplantı düzenlendi. Stoltenberg yapılan toplantı sonrası yaptığı açıklamada Rusya ile müzakerelerin kolay olmadığını söyleyerek, "Rusya’nın Ukrayna'ya karşı herhangi bir güç kullanımının hata olacağını ve Rusya'nın ciddi sonuçlarla yüzleşmek zorunda kalacağını açıkça belirttik" dedi.

TOPLANTI 3 SAAT SÜRDÜ

Genel Sekreter Stoltenberg, NATO’nun 10 binlerce Rus askerini Ukrayna sınırına yerleştiren Rusya’ya Ukrayna ile olan durumu yumuşatma çağrısında bulunduğunu açıkladı. Stoltenberg NATO müttefiklerinin 3 saatlik toplantıda Rusya'dan Gürcistan, Moldova ve Ukrayna'daki askerlerini çekmesini istediğini belirtti.NATO'nun Rusya ile ileriye dönük siyasi bir yol bulmak için "her türlü çabayı" göstereceğini söyleyen Stoltenrberg, yetkililerin "çok çeşitli konularda samimi ve açık bir tartışma" yürüttüğünü söyledi. Stoltenberg, en son 2019'da gerçekleştirilen NATO-Rusya Konseyi'nden sonra bugün yapılan görüşmelerin "faydalı" olduğunu da sözlerine ekledi.

NATO’dan Rusya’ya Ukrayna mesajı: Ciddi sonuçlarla yüzleşirsiniz

“NATO RUSYA’YA KARŞI MUAZZAM KAYNAKLAR AYIRIYOR”

Konseyde ülkesini temsil eden Rusya Dışişleri Bakan Yardımcısı Aleksandr Gruşko toplantı sonrası basın açıklamasında, “NATO'nun politikasının ve askeri gelişiminin en önünde yer alan görev, Rusya'yı kontrol altına almaktır. Bunun için muazzam kaynaklar ayrılıyor, ittifakın temel amacının bu olduğu gizlenmiyor ve bu gerçek, Avrupa’nın genel güvenliğini farklı ilkeler üzerinde inşa etme girişimlerinde yıkıcı bir etkiye sahip” dedi. ABD ve müttefiklerinin kendilerine üstünlük sağlamaya çalıştığını savunan Bakan Yardımcısı Gruşko, "ABD ve müttefikleri karada, havada, denizde ve şimdi de uzay ve siber alan olmak üzere tüm alanlarda, tüm çatışma alanlarında üstünlük sağlamaya çalışıyor" ifadelerini kullandı.

NATO’dan Rusya’ya Ukrayna mesajı: Ciddi sonuçlarla yüzleşirsiniz

 

 

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...