Tgrt Haber
24 Ocak 2022 17:57

NATO'nun Doğu Avrupa planına Kremlin'den tepki

Kremlin Sözcüsü Dmitriy Peskov, NATO'nun doğu sınırındaki birliklerini arttırmaya yönelik adımlarına tepki gösterdi.

NATO'nun Doğu Avrupa planına Kremlin'den tepki
nato,,rusya,,ukrayna,,doğu avrupa,

Rusya ve Ukrayna geriliminde Kiev yönetimini destekleyen NATO son olarak Avrupa’nın Doğusundaki birliklerini artırmaya karar vermişti. Kremlin Sözcüsü Dmitriy Peskov NATO'nun bu adımına tepki göstererek, şunları söyledi:

"NATO’nun güçlerini artıracağına ve teçhizatını buraya kaydıracağına ilişkin açıklamalarını görüyoruz. Dikkatinizi çekmek isterim ki bunlar, NATO'nun bölgedeki gerilimi artırmasından kaynaklanıyor.''

Kiev tarafından Ukrayna'nın doğusundaki Rusya yanlısı ayrılıkçılara karşı operasyon başlatabileceğini savunan Kremlin Sözcüsü Peskov, "Böyle bir risk var ve şu an daha önce olduğundan çok daha yüksek'' dedi.

NATO'NUN DOĞU AVRUPA PLANI

NATO'dan yapılan açıklamada, üye ülkelerin Doğu Avrupa'daki müttefiklere ilave savaş gemileri ve savaş uçakları göndereceği ve kuvvetlerini hazır tuttuğu belirtildi. Açıklamada, Rusya'nın Ukrayna içinde ve çevresinde askeri yığınağını artırdığı sırada ittifakın caydırıcılık ve savunmasını tahkim ettiği kaydedildi.

 

NATO'nun açıklamasına göre, NATO ülkelerinden Danimarka Baltık Denizine bir fırkateyn gönderiyor ve NATO'nun bölgedeki hava devriyesini desteklemek üzere Litvanya'ya 4 F-16 uçağı göndermeye hazırlanıyor. İspanya, Bulgaristan'a savaş uçakları göndermeyi planlıyor, ayrıca NATO'nun deniz güçlerine katılmak üzere savaş gemileri gönderiyor. 

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...