Tgrt Haber
19 May 2022 06:33 - Güncelleme : 19 May 2022 06:41

Finlandiya’dan dikkat çeken Türkiye mesajı: Sorunları çözebiliriz

Geçtiğimiz günlerde NATO’ya girmek için resmi başvuru yapan İsveç ve Finlandiya’ya cephesinden açıklamalar gelmeye devam ediyor. Türkiye, terör örgütleri PKK/YPG ve FETÖ’ye açık destek veren iki ülkenin NATO’ya başvurusunu veto edeceğini duyurdu. Türkiye’nin gündeme getirdiği ilişkin sorunlara yönelik Finlandiya’dan yeni açıklama geldi. Finlandiya Dışişleri Bakanı Pekka Haavisto, Türkiye'nin gündeme getirdiği tüm sorunları çözebileceklerini düşündüğünü söyledi.

Editör: Fetih Kökten / Kaynak: Anadolu Ajansı
Finlandiya’dan dikkat çeken Türkiye mesajı: Sorunları çözebiliriz
finlandiya,türkiye,nato

Türkiye’nin NATO üyeliğine karşı çıktığı İsveç ve Finlandiya, NATO üyesi olmak için resmi başvurularını dün gerçekleştirdi. NATO’ya üye olabilmek için resmi başvuru mektuplarını NATO Genel Sekreteri Jens Stoltenberg'e teslim eden iki ülke Ankara’nın veto kararı vermemesi için açıklamalarda bulunmaya devam ediyor. 

FİNLANDİYA’DAN TÜRKİYE MESAJI

Terör örgütü PKK/YPG ve FETÖ’nün ülkelerinde eylemlerine destek veren ve Türkiye’nin bazı teröristleri iade talebini reddeden İsveç ve Finlandiya NATO üyelik süreci konusunda değerlendirmelerde bulundu. Finlandiya Dışişleri Bakanı  Haavisto, İsveç devlet televizyonu SVT ve Finlandiya devlet televizyonu YLE'nin ortak yayınladığı programda dikkat çeken Türkiye mesajı verdi.

“SORUNLARI ÇÖZECEBİLİRİZ”

Türkiye'nin istekleri yerine getirilmediği takdirde İsveç ve Finlandiya'nın NATO üyeliğine onay vermeyeceğinin hatırlatılması üzerine Haavisto, "Cumartesi günü, İsveç Dışişleri Bakanı Ann Linde ile Türkiye Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu ile görüştük. Ben Türkiye'ye iki kez gittim. Cumhurbaşkanımız, Cumhurbaşkanı (Recep Tayyip) Erdoğan'ı önceden telefonla aradı, konuştu. Türkiye'nin gündeme getirdiği tüm sorunları çözebileceğimizi düşünüyorum." ifadesini kullandı.

SÜREÇ UZAYABİLİR

Haavisto, Türkiye'nin itirazları nedeniyle Finlandiya ve İsveç'in NATO'ya katılma sürecinin uzayabileceğini kaydetti.

Kaynak: Anadolu Ajansı
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...