Tgrt Haber
12 Ocak 2014 08:54

Negev çölünde toprağa verilecek

Eski İsrail Başbakanı Ariel Şaron için ilk tören bugün İsrail Meclisi Knesset’te düzenlenecek.

Negev çölünde toprağa verilecek
İsrail Başbakanlık binası,ariel şaron,düzenlenecek devlet töreni,,srailliler,israil,

İsrail Başbakanlık binasında 6 saat süren toplantının ardından pazartesi günü toprağa verilecek olan Ariel Şaron için düzenlenecek devlet töreninin detayları belli oldu.Şaron’un cenazesi İsrail Meclisi Knessete getirilerek burada katafalka konulacak. İsrailliler akşam saat 18.00'e kadar ziyaret edilebilecek.Şaron için İsrail meclisinde pazartesi günü devlet töreni yapılacak. Tören sabah saat 09.30’da başlayacak.Törende İsrail Cumhurbaşkanı Şimon Peres, Başbakan Netanyahu, Knesset sözcüsü Yuli Edelstein ve Şaron’un aile üyeleri sırayla birer konuşma yapacak.
Öte yandan cenaze tören katılacakları bildirilenler arasında Amerika Birleşik Devletleri Başkan Yardımcısı Joe Biden, Ortadoğu dörtlüsü temsilcisi ve eski İngiltere Başbakanı Tony Blair, Çek Cumhuriyeti Başbakanı Jiri Rusnok, Rusya alt meclisi Duma başkanı Sergey Naryshkin, Almanya Dışişleri Bakanı Frank-Walter Steinmeier, İspanya İçişleri Bakanı Jorge Fernandez Diaz, Kanada vatandaşlık ve Göçmen Bakanı Chris Alexander da yer alıyor.Davetliler dışında törene kimse alınmayacak. Tören sonunda Şaron’un cenazesi askeri konvoy eşliğinde gömüleceği Negev çölüne kendine ait Shikmim çiftliğine götürülecek. Cenaze konvoyu yolda İsrail Savunma Kuvvetlerinin önünde Latrun’da duracak ve burada da ordu tarafından Şaron için kısa tutulacak ikinci bir tören yapılacak. Cenaze konvoyunun saat 14.00’de Şaron’un defnedileceği Shikmim çiftliğine ulaşması planlanıyor.  Şaron için burada yapılacak dini merasimin ardından son bir tören daha düzenlendikten sonra 2000'de ölen eşi Lily'in yanına gömülecek. Cenaze törenini izleyecek gazetecilerden ise Başbakanlığa yanlarında getirecekleri tüm araç ve gereçlerin listesini önceden bildirmeleri istendi. Ayrıca cenazeye katılacak vatandaşlardan yanlarında silah getirmemeleri konusunda uyarıda bulunulduğu bildirildi.Bu arada Şaron'un doktoru Prof. Shlomo Noy, “Şaron'un durumu son 10 gündür giderek kötüleşmişti. Böbrek yetmezliğine bağlı olarak organlarının tamamı iflas etti. Buna bağlı şekilde saat 14.00'de geçirdiği kalp krizi sonucu hayatını kaybetti” dedi.Noy, Şaron’un hastanede kaldığı sürede konuşulanlara tepki verip vermediği sorusuna, “ Sözlü tepki veremiyordu ancak bazı tepkiler alabildik. Çok mücadele etti” cevabını verdi.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...