Tgrt Haber
22 Temmuz 2015 04:45

Netanyahu, ABD Savunma Bakanı Carter ile görüştü

İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu, ABD Savunma Bakanı Ashton Carter ile Kudüs'te bir araya geldi.

Netanyahu, ABD Savunma Bakanı Carter ile görüştü
netanyahu, abd, abd savunma bakanı,

Ortadoğu turunun ilk ayağında, İran ile varılan nükleer anlaşmaya ilişkin endişeleri bulunan İsrail'i ziyaret eden Carter'ın, Netanyahu ile yaptığı görüşmenin ardından basına açıklama yapılmadı. İsrail basın ofisi de görüşmeye dair bir kare fotoğraf yayınlamakla yetindi.İran'la varılan nükleer anlaşmadan dolayı İsrail ve ABD Başkanı Barack Obama yönetimi arasında artan gerginliğin ardından gerçekleşen görüşme ile ilgili hiçbir açıklama yapılmaması, "görüşmenin olumlu geçmediği" şeklinde yorumlandı. İsrail Savunma Bakanı Moshe Ya'alon ile de önceki gün görüşen Carter, "İsrail'i savunma yönündeki taahhüdümüz kaya gibi sağlamdır ve aramızdaki ittifak her zamankinden daha güçlüdür" açıklamasında bulunmuştu.
Ya'alon da İran ile varılan anlaşmaya karşı olduklarını belirterek, anlaşmanın imzalanmasının doğuracağı kötü sonuçlardan endişeli olduklarını söylemişti.
İsrail'deki temaslarını tamamlamasının ardından Ürdün'e geçen Carter, daha sonra Suudi Arabistan'ı ziyaret edecek.
İran ile 5+1 ülkeleri (Rusya, ABD, İngiltere, Çin, Fransa ve Almanya) arasında Viyana'da varılan anlaşmaya karşı çıkan İsrail, bunun "Tahran'a nükleer bomba edinme imkanı sunacağını" savunuyor.
BM Güvenlik Konseyi, İran ile 5+1 ülkeleri varılan anlaşmayı onaylayan ve İran'a yönelik BM yaptırımlarının kademeli olarak kaldırılmasını düzenleyen karar tasarısını oy birliğiyle kabul etmişti.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...