Tgrt Haber
08 Temmuz 2015 17:56

Netanyahu,' İran DAEŞ'ten daha da tehlikeli'

İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu, "İran'ın artan saldırganlığının DAEŞ'ten daha tehlikeli olduğunu" iddia etti.

Netanyahu,' İran DAEŞ'ten daha da tehlikeli'
netanyahu, daeş, iran,

İsrail Başbakanu Netanyahu, "siyonizmin kurucusu" Theodor Herzl'in mezarının bulunduğu Batı Kudüs'teki Herzl dağında düzenlenen anma töreninde yaptığı konuşmada, İran aleyhindeki açıklamalarını sürdürdü. İran'ın Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi'nin (BMGK) daimi üyeleri ABD, Rusya, İngiltere, Fransa ve Çin ile Almanya'dan oluşan "5 1 grubu"yla yürütülen nükleer müzakereleri eleştirerek, "Dünyada terörizmin başını çeken İran, dünyadaki büyük güçlerden imtiyaz üstüne imtiyaz alıyor. İran'ın elde ettiği bu imtiyaz anlaşmaları, nükleer silahlar elde etmesinin ve bunları geliştirmekte olduğu füzelerle kullanabilmesinin yolunu açıyor" ifadelerini kullandı.
İRAN DAEŞ'TEN DAHA DA TEHLİKELİ

İran'ın, "terörizmi yaymaya devam ettiğini ve 30'dan fazla ülkede ağ kurduğunu" ileri süren Netanyahu, şu ifadeleri kullandı:

"Uluslararası toplumun kararlarını sürekli ihlal eden bir ülkeye (İran) nasıl güvenilebilir  Nasıl olur da dallanıp budaklanan terör makinasının tekerleklerini yağlamayacağı koşulu öne sürülmeden İran'a yüzlerce milyar dolar verilebilir  Dünya barışı için en büyük tehdit İran'dır. İran'ın artan saldırganlığı DAEŞ'ten çok daha tehlikelidir ve bu saldırganlığın nihai hedefi dünyayı ele geçirmektir."

İran ile 5 1 ülkeleri arasında bu ülkelerin nükleer programını sonlandırmayı ve yaptırımları kaldırmayı hedefleyen bir kapsamlı anlaşmaya ulaşmak için yürütülen nükleer müzakereler, Avusturya'nın başkenti Viyana'da devam ediyor. Müzakerelerin ucu açık olsa da 10 Temmuz'a kadar süreceği belirtiliyor.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...