Tgrt Haber
Ramazan Vuslat
Ramazan Vuslat
14 May 2018 22:35

Netanyahu katliamı böyle savundu

İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu, İsrail askerlerinin bugün abluka altındaki Gazze sınırında düzenlenen barışçıl gösteriler sırasında 55 Filistinliyi şehit etmesinin "meşru savunma" olduğunu iddia etti.

Netanyahu katliamı böyle savundu
netanyahu,

Sosyal medya hesabından Gazze'deki olaylara ilişkin mesaj yayımlayan  Netanyahu, her ülkenin kendi sınırlarını korumak zorunda olduğunu belirterek,  İsrail askerlerinin barışçıl göstericilere karşı kullandığı orantısız gücü  savundu.

Gösteriler nedeniyle Hamas'ı suçlayan Netanyahu,"Hamas, İsrail'i yok  etme niyetinde ve bu hedefini gerçekleştirmek için binlerce kişiyi telleri aşması  için sınıra gönderiyor." ifadelerini kullanarak, İsrail askerlerinin Hamas'a  karşı sınırlarını koruduğunu ileri sürdü.

Netanyahu açıklamasında, İsrail'in egemenliğini ve İsrail  vatandaşlarının güvenliğini korumak için kararlı şekilde hareket etmeye devam  edeceklerini dile getirdi.

İsrail askerleri, Gazze sınırında bugün düzenlenen gösterilerde şu ana  kadar 55 Filistinliyi şehit etti.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...