Tgrt Haber
07 Kasım 2014 19:08

Netanyahu'dan Kudüs açıklaması, 'Orası bizim başkentimizdir'

İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu, "Kudüs, bizim başkentimizdir, yerleşim birimi değil. Kudüs, İsrail'in parçası olarak kalacaktır" dedi.

Netanyahu'dan Kudüs açıklaması, 'Orası bizim başkentimizdir'
İsrail, kudüs, Binyamin Netanyahu, DÜNYA Haberleri,

Netanyahu, AB Dışişleri Yüksek Temsilcisi Federica Mogherini ile görüşmesinin ardından düzenlenen ortak basın toplantısında, Harem-i Şerif'in Yahudi tapınağı ve Mescid-i Aksa'yı içeren ve Hristiyanlar için kutsal olan yerlere yakın bir konumda bulunduğuna dikkati çekerek, "Çeşitli dinlere inananların bu alana girişine yönelik statükoyu devam ettireceğiz" diye konuştu.

"Müslümanların Aksa'da ibadet etme hakkına saygı duyuyoruz" diyen Netanyahu, "Yüzyıllardır ibadetlerini yapıyorlar ve yapmaya da devam edecekler. Ancak şiddete yönelik tahriklere karşıyız ve düzeni sağlamak için her şeyi yapacağız" ifadesini kullandı.

Netanyahu, Kudüs'ün çok hassas bir konu olduğunun altını çizerek, "Kudüs bizim başkentimizdir, yerleşim birimi değil. Herkes biliyor ki olası bir barış anlaşmasında Kudüs, İsrail'in parçası olarak kalacaktır" şeklinde konuştu.

Ayrıca, İsveç'in geçen ay Filistin'i tanımasına göndermede bulunan Netanyahu, AB ülkelerinin bu tarz adımlar atmasını "sorumsuzluk" olarak nitelendirdi.

Mogherini ise ziyaretinin, göreve geldikten sonra AB dışına yaptığı ilk seyahat olduğuna dikkati çekerek, "Kudüs'te geçen hafta yaşananlar, son derece üzücüydü. Kahire'de varılan ateşkes anlaşmasının ardından, taraflar arasında doğrudan görüşmelerin sağlanması konusunda yaşanan zorluklar da ayrıca üzüntü verici" dedi.

AB'nin her zaman bu görüşmelerden yana olduğunu belirten Mogherini, İsraillerin güvenlik içinde yaşaması, Filistinlilerin de bir devlete kavuşmasından yana olduğunu söyledi.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...