Tgrt Haber
11 Ocak 2015 18:22

Netanyahu'dan Yahudilere göç çağrısı

İsrail Başbakanı Netanyahu, Avrupa ülkelerinde antisemitizmle karşı karşıya kalan Yahudilerin İsrail'e göç etmelerini istedi.

Netanyahu'dan Yahudilere göç çağrısı
netanyahu, israil başbakanı, Yahudi, göç,

İsrail Başbakanı  Binyamin Netanyahu,  "Avrupa'daki tüm Yahudiler'e, İsrail'in sizin yalnızca kıblenizin yönü olmadığını bilakis eviniz olduğunu söylüyorum. Bu hafta, bakanlardan oluşan özel bir ekip antisemitizmin korkunç yönüyle karşılaşan Fransa'daki ve diğer Avrupa ülkelerindeki Yahudilerin İsrail'e göçünü artırmak için bir araya gelecek" dedi.İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu, Avrupa ülkelerinde antisemitizmle karşı karşıya kalan Yahudiler'in İsrail'e göç oranını artırmak amacıyla, bakanlardan oluşan bir ekibin bu hafta bir araya geleceğini belirtti.
Başbakanlık basın ofisinden yapılan yazılı açıklamada, Netanyahu'nun, "Avrupa'daki tüm Yahudiler'e, İsrail'in sizin yalnızca kıblenizin yönü olmadığını bilakis eviniz olduğunu söylüyorum. Bu hafta, bakanlardan oluşan özel bir ekip antisemitizmin korkunç yönüyle karşılaşan Fransa'daki ve diğer Avrupa ülkelerindeki Yahudiler'in İsrail'e göçünü artırmak için bir araya gelecek" şeklindeki ifadelerine yer verildi. Açıklamada, "İsrail'e göç etmek isteyen her Yahudi, burada sıcak bir kalp ve açık bir kucakla karşılaşacak. Aynı zamanda sizin de devletiniz olan bu ülkenin sizi de içine almasına yardımcı olacağız" denildi. Yaşadıkları ülkeleri çeşitli nedenlerle terk ederek İsrail'e göç eden Yahudilerin sayısı 2014'te son 10 yılın rekorunu kırarak, 26 bin 500 yüze ulaştı. İsrail'e en fazla göç edenlerse Fransız Yahudileri oldu.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...