Tgrt Haber
Ramazan Vuslat
Ramazan Vuslat
19 Mart 2015 15:22

'Netanyahu'nun sözleri endişe verici'

Filistin Devlet Başkanı Mahmud Abbas, İsrail genel seçimlerinden zaferle çıkan Netanyahu'nun açıklamalarını "endişe verici" olarak niteledi.

'Netanyahu'nun sözleri endişe verici'
Filistin Kurtuluş Örgütü, mahmud abbas,Ramallah

Abbas, Ramallah'ta Filistin Kurtuluş Örgütü (FKÖ) Merkez Komitesi toplantısı öncesi basın mensuplarına yaptığı açıklamada, "İsrail genel seçimleri sürecini takip ediyorduk, müdahil olmadık. Ancak Netanyahu'nun, 'İktidarım döneminde Filistin devleti diye bir şey olmayacak' şeklindeki sözleri endişe vericidir" dedi.

İsrail Dışişleri Bakanı Avigdor Liberman ise İsrail'de yaşayan Arapların öldürülmesine yönelik çağrı yaptığını hatırlatan Abbas, "Irkçılık işte budur" ifadesini kullandı.

Abbas, uluslararası meşruiyeti kazanmaya yönelik taleplerinden vazgeçmeyeceklerini vurgulayarak, şunları kaydetti:

"Duyduklarımıza bakacak olursak İsrail hükümeti, uluslararası meşruiyet üzerine iki devletli siyasi çözümün yanı sıra tüm sorunların bitirilmesi konusunda ciddiyete sahip değil."

İsrail Başbakanı Netanyahu, seçim kampanyası çerçevesinde yaptığı konuşmada, yeniden seçilmesi halinde, "iktidarı döneminde Filistin devleti diye bir şey olmayacağını ve uluslararası baskılara rağmen Kudüs'te binlerce yeni ev (Yahudi yerleşim yeri) inşa edeceğini" belirtmişti.

Başbakan Binyamin Netanyahu'nun lideri olduğu Likud Partisi, salı günkü genel seçimlerde 30 sandalye kazanarak birinci çıktı.

 

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...