Tgrt Haber
26 Aralık 2015 10:11

Netanyahu'ya Erdoğan tavsiyesi

İsrailli ünlü gezeteci Dan Arbell, Başbakan Netanyahu'ya kritik tavsiyelerde bulundu.

Netanyahu'ya Erdoğan tavsiyesi
Binyamin Netanyahu, erdoğan, israil,

Newsweek dergisi "Türkiye-İsrail barışı iki tarafın da faydasına" derken, ünlü İsrailli gazeteci Zvi Bar'el de İsrail Başbakanı Netanyahu'ya çağrıda bulundu: Erdoğan'dan ders al, Gazze ablukasını hemen kaldır. Bu bizim yararımıza olur
İsrail askerlerinin 2010'da Gazze'ye insani yardım götüren Mavi Marmara gemisine baskın düzenleyerek sivilleri öldürmesinden bu yana diplomatik ilişkinin bulunmadığı Ankara-Tel Aviv hattında son zamanlarda başlayan hareketlilik dünya basınında geniş yer bulmaya devam ediyor. Son olarak ABD merkezli haber dergisi Newsweek'te yayımlanan bir analizde "Türkiye ile İsrail barışıyor mu?" sorusu soruldu. ABD'nin önde gelen düşünce kuruşlarından Brookings Enstitüsü'nden kıdemli Ortadoğu uzmanı Dan Arbell tarafından kaleme alınan makalede, iki ülke arasındaki siyasi yakınlaşma değerlendirildi. 
NETANYAHU'YA ÇAĞRI: ABLUKAYI KALDIR
İsrail'de yayımlanan Haaretz gazetesindeki Zvi Bar'el imzalı analizde ise Erdoğan'ın ülkesinin çıkarlarını düşündüğü için soruna pragmatik yaklaştığı, İsrail'in de Türkiye'ye ihtiyacı olduğu için Netanyahu'nun da aynı şekilde hareket etmesi gerektiği belirtildi. Analizde ayrıca Gazze ablukasının kaldırılmasının Türkiye'ye verilen bir ödün olarak görülmemesi gerektiği, İsrail'in bu adımı atmak zorunda olduğu kaydedildi.

 

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...