Tgrt Haber
Ramazan Vuslat
Ramazan Vuslat
09 May 2021 18:27

Netenyahu: Kudüs, İsrail'in başkenti

İsrail’in işgal altındaki Doğu Kudüs’e olan saldırılara devam ediyor. Ramazan ayının başından beri Filistinlilere haince saldırılar düzenleniyor. Saldırılar devam ederken İsrail Başbakanı Netenyahu, gerginliği artıracak açıklamalarda bulundu.

Netenyahu: Kudüs, İsrail'in başkenti
İsrail,Kudüs,Filistin,Saldırı

Netenyahu, İsrail’de kabine toplantısında yaptığı konuşmada mevcut gerilimi iyice arttırdı. Netenyahu, "Kudüs'ün binlerce yıl Yahudilerin başkenti" dedi. Netenyahu, ABD ve AB’ye İsrail’in Filistinli aileleri zorla evden çıkarmasına ilişkin açıklamalarından dolayı tepki gösterdi.

İsrail Başbakanı Netanyahu, şunları söyledi:

"Kudüs'ü inşa etmemiz konusunda yapılan baskılara karşı koyuyoruz. Maalesef ki; bu baskılar son zamanlarda arttı. En iyi dostlarımıza şunu söylemek istiyorum. Kudüs, İsrail'in başkenti. Her ulusun kendi başkentini inşa ettiği gibi, bizim Kudüs'ü inşa etme hakkımız var. Bunu yaptık ve yapmaya devam edeceğiz."

Aşırıcılık yanlılarının Kudüs'teki "barışı" baltalamalarına izin vermeyeceklerini savunan Netanyahu, "Yasaları ve düzenin sorumlulukla ve kararlıkla uygulanmasını sürdüreceğiz. Tüm dinler için ibadet özgürlüğünü korumaya devam edeceğiz ancak şiddetli ayaklanmalara izin vermeyeceğiz." İfadelerini kullandı.

Netanyahu, sözlerine son verirken herhangi bir misilleme karşılık vereceğini belirtti.

 

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...