Tgrt Haber
21 Ocak 2022 09:07

New York Belediye Başkanı Eric Adams maaşını kripto parayla alacak

New York Belediye Başkanı Eric Adams, ilk maaşını kripto para Bitcoin ve Ethereum ile alacağını söyledi.

New York Belediye Başkanı Eric Adams maaşını kripto parayla alacak
new york,belediye başkanı,eric adams,kripto para

Geçtiğimiz günlerde kişisel sosyal medya hesabından pazar alışverişindeyken Türk esnafla selamlaştığı anları paylaşan New York Belediye Başkanı Eric Adams, ilk maaşını kripto parayla alacak. Kripto parayı destekleyen ve New York'u kripto para merkezi haline getirmek istediğini dile getiren Başkan Adams, maaşını Bitcoin ve Ethereum olarak ödeneceğini açıkladı.

Eric Adams, "New York dünyanın merkezi ve biz kentin kripto para birimi ve diğer finansal yeniliklerin de merkezi olmasını istiyoruz." ifadesini kullandı.

Adams, belediye başkanı seçildikten sonra kripto para birimlerinin ve blokzincir teknolojisinin okullarda öğretilmesini önermişti. ABD'de New York ve Miami kentleri ülkenin "kripto başkenti" olmak için yarışıyor.

TÜRK ESNAFIN SÖZLERİ SOSYAL MEDYAYA DAMGA VURDU

Öte yandan New York Belediye Başkanı Eric Adams, geçtiğimiz günlerde sokakta meyve, sebze satan bir tezgahın yanına geldiğinde telefonuyla video çekmeye başladı. Esnaftan alışveriş yaptığı anları ise daha sonra kişisel sosyal medya hesabı Twitter'da paylaştı. Gece geç saat olmasına rağmen oradaki tezgahın açık olduğunu söyleyen Başkan Adams, küçük iş yerlerine destek verdiğinden bahsetti.

Videoda o esnada bir Türk'ün konuşması duyuldu. Türk esnaf, Eric Adams'a selam verdikten sonra tezgahın diğer tarafındaki satıcıya Türkçe olarak "Belediye başkanı bu abi, biliyorsun değil mi? Brooklyn Belediye Başkanıydı, şimdi New York Belediye Başkanı." dediği duyuluyor.

New York Belediye Başkanı Eric Adams maaşını kripto parayla alacak

Brooklyn'deki Türk esnaf Samet Savaşçı, "Adams, Brooklyn Belediye Başkanıyken de devamlı bizden alışveriş yapardı. O akşam da geçerken uğradı selam verdi. Sohbet ettik." dedi.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...