Tgrt Haber
19 Ocak 2022 09:55

New York Belediye Başkanı pazar alışverişi yaparken Türk esnafın sözleri dikkat çekti

New York Belediye Başkanı Eric Adams, pazar alışverişi yaptığı anın videosunu kişisel sosyal medya hesabından paylaştı. Videoda Türk olduğu anlaşılan kişinin sözleri kimsenin dikkatinden kaçmadı.

New York Belediye Başkanı pazar alışverişi yaparken Türk esnafın sözleri dikkat çekti
new york,belediye başkanı,türk,esnaf

New York Belediye Başkanı Eric Adams, sokakta meyve, sebze satan bir tezgahın yanına geldiğinde telefonuyla video çekmeye başladı. Esnaftan alışveriş yaptığı anları ise daha sonra kişisel sosyal medya hesabı Twitter'da paylaştı. Gece geç saat olmasına rağmen oradaki tezgahın açık olduğunu söyleyen Başkan Adams, küçük iş yerlerine destek verdiğinden bahsetti.

Videoda o esnada bir Türk'ün konuşması duyuldu. Türk esnaf, Eric Adams'a sekam verdikten sonra tezgahın diğer tarafındaki satıcıya Türkçe olarak  "Belediye başkanı bu abi, biliyorsun değil mi? Brooklyn Belediye Başkanıydı, şimdi New York Belediye Başkanı." dediği duyuluyor.

New York Belediye Başkanı pazar alışverişi yaparken Türk esnafın sözleri dikkat çekti

Brooklyn'deki Türk esnaf Samet Savaşçı, "Adams, Brooklyn Belediye Başkanıyken de devamlı bizden alışveriş yapardı. O akşam da geçerken uğradı selam verdi. Sohbet ettik." dedi.

Öte yandan Türk dostu bir Amerikalı olarak bilenen Eric Adams, belediye başkanı seçildikten sonra yabancı basında ilk röportajını Anadolu Ajansına vermiş, Türk toplumu ile ilişkilerini sürdürmek istediğini ve başta Kapadokya olmak üzere Türkiye'de ziyaret etmek istediği birçok yer olduğunu söylemişti.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...