Tgrt Haber
27 Ocak 2015 17:05

New York'ta kar fırtınası tedbirleri aşırıya mı kaçtı

ABD'nin kuzeydoğusunu vuracağı belirtilen ve başta New York ile Boston şehirlerini etkisi altına alacağı düşünülen Juno kar fırtınası beklendiği kadar büyük bir kar yağışına yol açmayınca, özellikle New York'ta alınan yoğun önlemler tartışma konusu oldu.

New York'ta kar fırtınası tedbirleri aşırıya mı kaçtı
kar

Fırtınayı bekleyen şehirde okullar Çarşamba gününe kadar tatil edilmiş ve özel araçların trafiğe çıkması yasaklanmıştı. Metronun da kapatıldığı şehirde ulaşım neredeyse imkansız hale geldi. 60 milyon kişiyi etkilediği düşünülen önlemler için 'Aşırıya mı kaçıldı?' sorusunu yanıtlayan New York Belediye Başkanı Bill de Blasio, "Sonra üzülmektense tedbirli olmak iyidir diyebileceğimiz bir senaryoyu yaşıyoruz" dedi. New York halkının güvenliğini sağlamak için ne gerekiyorsa yaptıklarını söyleyen de Blasio, "Bu kar fırtınasını ucuz atlattık" diye konuştu. New York'ta yollar kar yağışından fazla etkilenmese de şehrin bazı bölgelerinde kar kalınlığının 60 santimetreyi aştığı ifade ediliyor. BBC'nin New York'taki muhabiri Nick Bryant, alınan tedbirler nedeniyle kentin adeta hayalet şehre dönüştüğünü, metronun ilk kez kar nedeniyle kapatıldığını, insanların uyarıları dinleyerek evlerine çekildiğini söyledi. ABD Ulusal Hava Hizmetleri, hava şartlarının bundan sonra daha iyiye gideceğini söylese de "Hâlâ günlük yaşamı olumsuz etkileyecek kar yağışları ve tipi riski bulunuyor" dedi. Bazı yetkililer kar fırtınasının "tarihi şiddette" olacağını söylerken, bazı meteoroloji uzmanları fırtınanın beklendiği kadar kuvvetli olmayabileceğini belirtmişti.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...