Tgrt Haber
27 Nisan 2021 14:54

Nijerya, Johnson & Johnson aşısı alacak

Batı Afrika ülkesi Nijerya, yeni tip koronavirüsle mücadele kapsamında Amerikan ilaç şirketi Johnson & Johnson'ın ürettiği aşıdan 29,8 milyon doz tedarik edecek.

Nijerya, Johnson & Johnson aşısı alacak
Nijerya,Johnson & Johnson

Nijerya Ulusal Sağlık Hizmetleri Ajansı Başkanı Faisal Shuaib, yaptığı açıklamada, hükümetin J&J'den 29,8 milyon doz aşı almak için Afrika Birliği platformunda anlaşma imzaladığını belirtti.

Nijerya'nın ayrıca mayıs sonu veya haziranın başında Kovid-19 Aşılarına Küresel Erişim Programı'ndan (COVAX) da daha fazla aşı beklediğini aktaran Shuaib, "O zamana kadar ülkenin Oxford-AstraZeneca Kovid-19 aşılarının ikinci doz kampanyası tamamlanmış olacak." dedi.

Afrika Birliği, 29 Mart'ta Amerikan ilaç şirketi Johnson & Johnson'la 220 milyon doz aşısı tedariki için anlaşma imzalamıştı.

Nijerya'da 5 Mart'ta başlatılan kitlesel Kovid-19 aşısı kampanyası kapsamında 1 milyondan fazla kişiye aşı yapıldı.

Ülkede salgının başından bu yana 164 bin 756 kişi virüse yakalandı, bunlardan 154 bin 963'ü sağlığına kavuştu. Virüs nedeniyle 2 bin 62 kişi yaşamını yitirdi.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...