Tgrt Haber
Ramazan Vuslat
Ramazan Vuslat
05 Temmuz 2021 17:25

Nijerya'da silahlı saldırganlar 140 öğrenciyi kaçırdı

Nijerya'nın Kaduna eyaletinde yer alan Maramara köyündeki Bethel Baptist lisesine silahlı saldırganlar baskın düzenledi. 140 öğrenci kaçırıldı.

Nijerya'da silahlı saldırganlar 140 öğrenciyi kaçırdı
nijerya,öğrenci

Nijerya'nın Kaduna eyaletinde bulunan yatılı Bethel Lisesi, bir grup silahlı saldırganın hedefi oldu. Günün erken saatlerinde liseyi çevreleyen çitlere tırmanarak okulu basan silahlı saldırganlar, okuldaki 140 öğrenciyi kaçırdı.

Bethel Baptist lisesinde Öğretmen Emmanuel Paul yaptığı açıklamada, saldırı sırasında okulda 165 öğrenci bulunduğunu fakat saldırganların tüm öğrencileri kaçıramadığını belirtti:

"Saldırganlar 140 öğrenciyi kaçırdı, sadece 25 öğrenci kaçtı. Öğrencilerin nereye götürüldüğüne dair hala bilgi sahibi değiliz" 

Kaduna eyaleti Polis Sözcüsü Muhammed Jalige yaptı açıklamada ise, sabah erken saatlerde yapılan saldırıyı doğruladı:

"Taktiksel polis ekipleri saldırganların peşine düştü. Hala kurtarma görevindeyiz" ifadelerini kaydetti. Jalige, kaçırılan öğrenci sayısına ilişkin soruları ise cevapsız bıraktı.

Öte yandan, 1991 yılında Kaduna'nın Maramara köyünde Baptist kilisesi tarafından kurulan bir karma eğitim koleji olan Bethel Baptist lisesine düzenlenen saldırı, Kaduna'da geçtiğimiz yıl Aralık ayından bu yana düzenlenen 4. toplu öğrenci kaçırma olayı olarak kayda geçti.

Ayrıca geçtiğimiz Aralık ayından bu yana Nijerya'nın farklı eyaletlerinde yaklaşık bin öğrencinin kaçırılmış, esir öğrencilerin çoğu yerel yetkililerle yapılan müzakerelerin ardından serbest bırakılırken, bazıları ise esir tutulmaya devam edilmişti.

 

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...