Tgrt Haber
Ramazan Vuslat
Ramazan Vuslat
27 Şubat 2021 17:59

Nijerya'da 17 Şubat'ta kaçırılan 27 öğrenciyle 15 sivil serbest bırakıldı

Batı Afrika ülkesi Nijerya'nın Niger eyaletinde 17 Şubat'ta kaçırılan 27 öğrenciyle 3'ü öğretmen 15 sivilin serbest bırakıldığı bildirildi.

Nijerya'da 17 Şubat'ta kaçırılan 27 öğrenciyle 15 sivil serbest bırakıldı
Nijerya,,Öğrenci,

Niger Eyaleti Eğitim Bakanlığı Sözcüsü Jibrin Usman, basın mensuplarına yaptığı açıklamada, Kagara Devlet Bilim Kolejinden kaçırılan 27 öğrenci ile 3'ü öğretmen 15 sivilin salıverildiğini duyurdu.Usman, serbest bırakılanların sağlık durumlarının iyi olduğunu, yakında ailelerine teslim edileceklerini söyledi.Usman, bu kişilerin nasıl serbest bırakıldığına dair bilgi vermezken daha önce hükümet, kaçırılanlar için fidye ödenmeyeceğini açıklamıştı.Silahlı kişiler, 17 Şubat'ta Niger eyaletindeki Kagara bölgesinde yatılı okula saldırı düzenleyerek 27 öğrenci ile 3'ü öğretmen 15 sivili kaçırmış ve 2 öğrenciyi öldürmüştü. Eyalette saldırının ardından yatılı okullar kapatılmıştı.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...