Tgrt Haber
22 May 2014 23:41

Nijerya'da Boko Haram katliamı, 29 ölü

Nijerya'da Boko Haram örgütü militanlarının dün Borno eyaletine bağlı bir köye düzenlediği saldırıda en az 29 kişinin öldüğü, çok sayıda kişinin yaralandığı bildirildi.

Nijerya'da Boko Haram katliamı, 29 ölü
afrika, ABD, nijerya, boko haram, Afrika haberleri, Afrika,

Saldırıya ilişkin bugün açıklamada bulunan görgü tanıkları, Gamboro Ngala yerel yönetimine bağlı Chukungudoua köyüne saldıran militanların köyü 4 saat boyunca kuşatma altında tuttuklarını söyledi. Saldırıya ilişkin AA muhabirine bilgi veren köy sakini Bakura Mustafa, "Kadınları ve yaşlıları öldürdüler, güçlü yapılı erkekleri ve erkek çocuklarını kaçırdılar, 29 akrabamızı gömdük, çok sayıda da yaralı var" dedi. Militanların kaçarken ateşe verdiği köyde sadece birkaç sağlam ev kaldığını anlatan Mustafa, "Bunlar insan değil, hiçbir insan kendisinden olanı öldürmez" diye konuştu. Yisa Abdullahi ise saldırının, askerlerin köylerinden ayrılmasından birkaç gün sonra meydana geldiğine dikkati çekerek, "Sanki ordunun çekilmesini bekliyorlardı" dedi. Nijerya'nın kuzeydoğusundaki Adamawa, Borno ve Yobe eyaletlerinde, Boko Haram militanlarınca düzenlendiği bildirilen saldırılarda sadece bu yıl içinde bin 500'ü aşkın kişi hayatını kaybetti.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...