Tgrt Haber
15 May 2019 19:06

Nijerya'da Boko Haram saldırıları binlerce kişiyi yerinden etti

Örgütün, Borno eyaletinde son bir haftada düzenlediği saldırılar nedeniyle 9 binden fazla kişi evlerini terk etmek zorunda kaldı

Nijerya'da Boko Haram saldırıları binlerce kişiyi yerinden etti
nijerya,

Batı Afrika ülkesi Nijerya'nın Borno eyaletinde, terör örgütü Boko Haram'ın saldırıları nedeniyle son bir haftada 9 binden fazla kişinin yerinden olduğu bildirildi.

Ulusal basındaki haberlere göre, son bir haftada Borno eyaletine bağlı Molai bölgesinde örgütün artan saldırıları yüzünden 9 binden fazla kişi evlerini terk etmek zorunda kaldı.

Molai Bölge Şefi Abba Karemi, "Boko Haram saldırıları nedeniyle Molai'de kalmak artık bizim için güvenli değil. Örgüt, bölgede saldırılar düzenliyor." dedi.

Örgütün saldırılarında yüzlerce evin yandığını ifade eden Karemi, bölge sakinlerinin Maiduguri'ye göç etmek zorunda kaldığını kaydetti.

Nijerya'da 2000'li yılların başından bu yana varlık gösteren terör örgütü Boko Haram'ın 2009'dan beri düzenlediği kitlesel şiddet eylemlerinde 20 binden fazla kişi öldü.

Örgüt, 2015'ten şimdiye kadar ülkenin sınır komşuları Kamerun, Çad ve Nijer'de de saldırılar gerçekleştirdi. Örgütün Çad Gölü Havzası'ndaki saldırılarında en az 2 bin kişi hayatını kaybetti.

Eski Boko Haram sözcüsü Ebu Musab el Barnawi'nin 2016'da örgütün yeni lideri olarak atanması, 2009'dan bu yana lider olan Ebubekir Şekau ile Ebubekir Barnawi arasında örgüt içinde tartışmalara ve bölünmeye neden olmuştu.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...