Tgrt Haber
21 May 2014 09:07

Nijerya'da bombalı saldırılar, 118 ölü

Nijerya'nın Pleteau eyaletinin merkezi Jos'ta bombalı araçlarla düzenlenen 2 saldırıda ölenlerin sayısı 118'e yükseldi.

Nijerya'da bombalı saldırılar, 118 ölü
nijerya, saldırı, bombalı saldırı,

Nijerya'nın Pleteau eyaletinin merkezi Jos'ta bombalı araçlarla düzenlenen 2 saldırıda ölenlerin sayısı 118'e yükseldi. Nijerya Ulusal Acil Durum Yönetimi Ajansı yetkilisi Ezekiel Manzo, AA'ya yaptığı açıklamada, bir otobüs terminali ve yakınındaki marketi hedef alan saldırılarda 118 kişinin öldüğünü bildirdi. Can kaybının artmasından endişe ettiklerini belirten Manzo,  şu ana dek kendilerine bildirilen yaralı sayısınınsa 56 olduğunu söyledi. Nijerya emniyeti ise ölenlerin sayısının 46 olduğunda ısrarcı. AA'ya açıklamada bulunan Plateau polis yetkilisi Chris Olakpe, bu sayının gün içinde artabileceğini kaydetti. Görgü tanıkları, saldırılarda ölenlerin sayısının Acil Durum Yönetimi Ajansı'nın bildirdiğinden fazla olabileceğini belirtti. Patlamalardan birine tanıklık eden bölge sakinlerinden Theophilus Loyi, ölü sayısının 150'de az olmadığını iddia etti.
İkinci saldırının ilkinden yarım saat kadar sonra meydana gelmesi, hayatını kaybedenler arasında, ilk saldırıya müdahale etmek üzere bölgeye gelen acil durum görevlilerinin de bulunmasına yol açtı. Saldırıları henüz üstlenen olmasa da Nijerya emniyeti, faillerin Boko Haram militanı olabileceği ihtimali üzerinde duruyor. Nijerya'da dine dayalı yönetim isteyen Boko Haram örgütü, kanlı saldırılarıyla biliniyor ve binlerce kişinin ölümünden sorumlu tutuluyor.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...