Tgrt Haber
14 May 2014 17:58

Nijerya'da büyük felaket kıl payı önlendi

Nijerya'nın Borno eyaletinde bir köyde yaşayan halkın, Boko Haram örgütüyle bağlantılı olduğu sanılan 400 kadar militanın saldırısını önlediği bildirildi.

Nijerya'da büyük felaket kıl payı önlendi
nijerya, boko haram, okul, Afrika haberleri, Afrika,

AA'ya açıklamada bulunan Kamerun sınırı yakınlarındaki Kalabalge köyünün sakinleri, zırhlı araç ve ağır silahlarla dün sabah köylerine baskın düzenlemeye çalışan militanlardan bir kısmını öldürdüklerini, onunu ise yakaladıklarını belirtti. Köyde kanuni bir yetkisi olmayan ancak kendince düzen sağlamaya çalışan bir gruba üye İsa İbn Selam, saldırıya önceden hazırlıklı olduklarını ifade ederek baskın öncesinde siperler kazıp önlem aldıklarını söyledi. Selam, Boko Haram militanı olduğu sanılan on kişiyi yakalayarak güvenlik güçlerine teslim ettiklerini aktardı. Bazı köylüler, baskında öldürülen militanların sayısının 200'den fazla olduğunu ileri sürerken, adının gizli tutulmasını isteyen bir asker, haberleri doğruladı ve ölen militan sayısının 100'ün üzerinde olduğunu bildirdi. Nijerya'da kanlı saldırılarıyla bilinen Boko Haram örgütü, en son bu ayın başında Gamboru Ngala bölgesine düzenlediği saldırıda 200'den fazla kişinin ölümüne neden olmuştu.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...