Tgrt Haber
Ramazan Vuslat
Ramazan Vuslat
12 Şubat 2014 21:32

Nijerya’da camiye silahlı saldırı

Nijerya'nın Borno eyaletinde, Boko Haram militanı olduğu sanılan kişilerce yerel bir camiye düzenlenen silahlı saldırıda en az 42 kişi öldü.

Nijerya’da camiye silahlı saldırı
nijerya, silahlı saldırı, boko haram, militanı, düzenlene saldırı

Görgü tanıkları yaklaşık 7 minibüs dolusu ağır silahlı militanın düzenlediği saldırıda, caminin de aralarında bulunduğu çok sayıda  binanın yandığını bildirdi.
Konduga köyünden Kashim Ebubekir, AA muhabirine, saldırıda Saldırıda hayatını kaybedenlerden 38'nin gömüldüğünü söyledi. Yerel saatle 18.00 civarında ateş açmaya başlayan saldırganların, 1,5 saatti aşkın bir süre saldırı bölgesinden ayrılmadığını anlatan Ebubekir, "Çok gözü karaydılar. Normalde saldırganlardan hızlı hareket etmelerini beklersiniz ama bunlar hiçbir şeyi aceleye getirmedi" dedi. Saldırı, Nijerya ordusu sözcüsü Albay Muhammed Dole tarafından da doğrulandı. Borno eyaletinin başkenti Maiduguri de saldırıdaki ölü ve yaralı sayısı hakkında ayrıntılı bilgi sahibi olmadığını söyledi.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...