Tgrt Haber
14 Ağustos 2014 18:33

Nijerya’da Ebola enfeksiyonu vakası

Ebola salgınının görüldüğü Batı Afrika ülkelerinden Nijerya’da 11'inci Ebola enfeksiyonu vakasına rastlandığı bildirildi.

Nijerya’da Ebola enfeksiyonu vakası

Ebola salgınının görüldüğü Batı Afrika ülkelerinden Nijerya'da 11'inci Ebola enfeksiyonu vakasına rastlandığı bildirildi.

Nijerya Sağlık Bakanı Onyebuchi Chukwu, haziranda Ebola belirtileri göstererek tedavi altına alındıktan sonra ölen ilk Ebola hastası Liberyalı Patrick Sawyer ile yakın temas halinde bulunan doktorlardan birinde Ebola enfeksiyonu görüldüğünü söyledi. Chukwu, ülkedeki  salgına ilişkin basına verdiği brifingde Ebola belirtileri göstererek hastalanan doktorun karantina altına alındığını belirtti.

Nijerya'da Ebola belirtileri gösterdikten karantina altına alınanlardan bazılarının "durumlarının iyi olduğunu ve iyileşme belirtileri" gösterdiklerini kaydeden Chukwu, hastalık nedeniyle izlenenler listesinde bulunduğu halde kaçarak ülkenin doğusuna seyahat eden bir hemşirenin Lagos kentine geri getirildiğini bildirdi. Chukwu, hemşirenin yanı sıra kendisiyle yakın temas halinde bulunan  20 kişinin de güneydoğu eyaletlerinden Enugu'dan alınarak Lagos'a getirildiğini sözlerine ekledi.

Lagos'a getirilen 20 kişinin yanı sıra halen Nijerya'da Ebola enfeksiyonu şüphesiyle 198 kişi gözlem altında bulunuyor.

Nijerya'da şimdiye kadar Ebola nedeniyle 3 kişinin öldüğü resmi makamlarca teyit edilmiş bulunuyor. Bu kişilerden ikisi ülkedeki ilk Ebola vakası olan Sawyer ile temas etmiş kişilerden oluşuyor.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...