Tgrt Haber
07 Temmuz 2014 12:47

Nijerya'da kaçırılan kadınlar bilmecesi

Nijerya'nın Borno eyaletindeki bir köyden iki hafta önce kaçırıldığı iddia edilen 63 kadının kaçmayı başardığı öne sürüldü ancak bu iddia yetkililerce doğrulanmadı.

Nijerya'da kaçırılan kadınlar bilmecesi
nijerya, kaçırılan kadınlar,

Boko Haram militanlarınca Nijerya’nın Borno eyaletindeki bir köyden iki hafta önce kaçırıldığı iddia edilen 63 kadının kaçmayı başardığı öne sürüldü. Yerel medyanın, Boko Haram örgütüne karşı silahlı mücadele yürüten sivil örgüt yetkilileri ve adı açıklanmayan bir güvenlik görevlisine dayanarak verdiği haber, Nijerya makamları ve Borno yerel yönetimi yetkililerince teyit edilmedi. Nijerya’da çıkan Punch gazetesinin haberinde, Damboa yerel yönetimine bağlı Kummabza köyünden kaçırılan kadınların tutuldukları kamptan kaçmayı başardıkları belirtildi. Haberde kadınların, militanların güvenlik güçleriyle çarpışmak amacıyla 4 Temmuz’da kamptan ayrılmasından faydalanarak kaçtıkları kaydedildi.
Nijerya ordusunca 5 Temmuz’da söz konusu bilgiyi doğrular nitelikte yapılan açıklamada, militanların Borno eyaletindeki bir askeri garnizona düzenlediği saldırıda 50 militanın öldüğü, askerlerinse 6 kayıp verdiği bildirilmişti. Kadınların kaçırıldığı iddiasının doğruluğunu araştırmak amacıyla Borno yerel yönetimince oluşturulan komite, bu konudaki bulgularını henüz kamuoyuyla paylaşmadı.
Savunma Bakanlığı sözcüsü Chris Olukolade, AA muhabirine yaptığı açıklamada, "ne kadınların kaçırıldıkları ne de kaçmayı başardıkları konusunda" bilgi sahibi olduğunu söyledi. Olukolade, “Bulgularımız kaçırılan kimsenin bulunmadığını gösteriyor, bizim bu iddialar ortaya çıktığında basına söylediğimiz de bu” diye konuştu. 

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...