Tgrt Haber
Ramazan Vuslat
Ramazan Vuslat
21 May 2014 16:28

Nijerya'da köy baskını

Nijerya'nın kuzeyindeki Borno eyaletinde, Alagarno köyüne Boko Haram militanı olduğu sanılan silahlı kişilerce düzenlenen baskında 18 kişinin ölmüş olabileceği bildirildi.

Nijerya'da köy baskını
nijerya, köy baskını, nijerya'da köy baskını

AA muhabirine bilgi veren görgü tanıklarından Uba Sali, "Alagarno'da en az 18 kişinin toprağa verildiğini" söyledi. Militanların köylerine dün akşam saldırdığını belirten Sali,  saldırganların önlerine gelen her şeye ateş ettiğini ve evleri ateşe verdiğini anlattı. Olay sırasında güvenlik güçlerinin bölgede olmadığına işaret eden Sali, "Saldırı iki saatten fazla sürdü. Geldiklerini görünce bazılarımız kaçabildik, kendimizi başka türlü savunamazdık" diye konuştu. Saldırı, adının gizli tutulmasını isteyen bir polis tarafından da doğrulandı ancak can kaybına ilişkin resmi açıklama yapılmadı.  Alagarno köyü, Boko Haram militanlarının geçen ay çok sayıda kız öğrenciyi kaçırdığı Chibok kentine birkaç kilometre mesafede yer alıyor.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...