Tgrt Haber
Ramazan Vuslat
Ramazan Vuslat
18 Kasım 2015 08:11

Nijerya'da terör saldırısı, 32 ölü, 80 yaralı

Nijerya'nın kuzeydoğusundaki bir kamyon durağında gerçekleşen canlı bomba saldırısında en az 32 kişi öldü, 80 kişi yaralandı.

Nijerya'da terör saldırısı, 32 ölü, 80 yaralı
nijerya, terör saldırısı,

Olay gece saatlerinde, örgütün sürekli eylemlerde bulunduğu Adamawa eyaletinin başkenti Yola'da meydana geldi. Ulusal Acil Durum Yönetimi Ajansı, kurbanların çoğunun bölgedeki satıcılar ve müşterileri olduğunu, yaralalıların hastanelere kaldırıldığını, ölü sayısının artmasından endişe ettiklerini duyurdu.Nijerya Devlet Başkanı Muhammadu Buhari, "İnsanlığın düşmanları asla kazanamayacak. El ele vererek topraklarımızı terörizmden temizleyeceğiz" şeklinde tweet attı.
Ülkede en son 23 Ekim'de meydana gelen ve camileri hedef alan canlı bomba saldırılarında 42 kişi ölmüş, 100'den fazla kişi yaralanmıştı. Şimdiye dek 20 binden fazla kişiyi öldüren, 2,1 milyon kişinin ise yaşadığı toprakları terk etmesine neden olan kanlı Boko Haram örgütü, 2009'dan bu yana Nijerya'nın kuzeydoğusunda bağımsız bir devlet kurmayı hedefliyor. Boko Haram'la etkin mücadele edeceği vaadiyle başa gelen devlet başkanı Muhammadu Buhari'nin iktidarında 800'den fazla kişi örgüt tarafından katledildi.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...