Tgrt Haber
09 Haziran 2021 09:25

Nijerya'da Twitter krizi büyüyor! Devlet Başkanı'na dava açıldı

Nijerya'da Twitter'ın faaliyetlerini askıya alındı. Karar nedeniyle, ülkede faaliyet gösteren sivil toplum örgütleri, Devlet Başkanı Muhammed Buhari'ye dava açtı.

Nijerya'da Twitter krizi büyüyor! Devlet Başkanı'na dava açıldı
Nijerya,Twitter,Muhammed Buhari

Nijerya'da Twitter'ın faaliyetlerinin askıya alınması nedeniyle Devlet Başkanı Muhammed Buhari'ye dava açıldı.

BİLGİYE ERİŞİM HAKKINA ZARAR VERDİ

Nijerya'nın önde gelen insan hakları savunucularından Femi Falana, yaptığı açıklamada, ülkede faaliyet gösteren çeşitli sivil toplum örgütleri ve 176 vatandaşın Twitter yasağına karşı Buhari'ye karşı ECOWAS mahkemesinde dava açtığını belirtti.

Falana, bu yasağın Nijeryalıların ifade özgürlüğü ve çevrim içi dahil olmak üzere bilgiye erişim hakkına zarar verdiğini savundu.

'ANLADIKLARI DİLDEN DAVRANACAĞIZ'

Nijerya Devlet Başkanı Muhammed Buhari, ülkenin güneydoğusunda kamu binalarına saldıran genç isyancılara yönelik Twitter hesabından 1 Haziran'da yaptığı paylaşımda, 1967-1970 yıllarında ülkede 1 milyon kişinin ölümüne neden olan sivil savaşı hatırlatmış ve "30 ay boyunca alanda savaşan bizler, onlara anladıkları dilden davranacağız." ifadelerini kullanmıştı.

HESABI ASKIYA ALINDI

Twitter, Buhari'nin bu paylaşımını silerek hesabı askıya almıştı. Bu olayın üzerine Nijerya hükümeti, 4 Haziran'da Twitter'ın ülkedeki faaliyetlerini bir sonraki emre kadar askıya aldığını duyurmuş, bu yasağı ihlal edenlere yargılanma kararı verilmişti.

AB, ABD VE İNGİLTERE'DEN TEPKİ

Nijerya hükümetinin kararının ardından Avrupa Birliği, İngiltere, ABD’nin Abuja'daki büyükelçileri tarafından yapılan ortak açıklamada, Twitter'ın faaliyetlerinin askıya alınmasının "ifade özgürlüğünün ihlali" olduğu belirtilmişti.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...