Tgrt Haber
Ramazan Vuslat
Ramazan Vuslat
27 May 2021 09:15

Nijerya'ya can pazarı: 160 yolculu tekne battı

Nijerya’da 160’tan fazla yolcunun olduğu tekne Nijer Nehri’nde alabora oldu. Olayda çok sayıda kişinin kayıp olduğu aktarıldı. Tekneye fazla yolcu alınmasının yanı sıra altın madenlerinden kum torbaları eklendiği ifade edildi.

Nijerya'ya can pazarı: 160 yolculu tekne battı
Nijerya,Tekne,Yolcu,Alabora,Kayıp,Can pazarı

Nijerya’da 160’tan fazla yolcunun olduğu tekne Nijer Nehri’nde alabora oldu. Olayda çok sayıda kişinin kayıp olduğu aktarıldı.

160’TAN FAZLA YOLCU

Kebbi Eyaleti Polis Sözcüsü Nafiu Abubakar basına verdiği demeçte, polisin 160'tan fazla kişiyi taşıyan bir teknenin komşu Nijer eyaletinden Kebbi'ye giderken Nijer Nehri'nde alabora olduğu bilgisini aldığını aktardı. Abubakar, bölgede arama kurtarma çalışmalarının sürdüğünü açıkladı.

22 KİŞİ KURTARILDI

Ngaski Bölge İdari Başkanı Abdullahi Buhari Wara ise yaptığı açıklamada, şu ana kadar 1 kişinin cansız bedenine ulaşıldığını, 22 kişinin de kurtarıldığını aktardı. Wara, teknenin 80'den fazla yolcu taşımaması gerektiğine dikkat çekerek, kazanın aşırı yük nedeniyle meydana geldiğini açıkladı. 

ALTIN MADENİNDEN KUM YÜKLEMİŞLER

Wara, fazla yolcu dışında tekneye bir altın madeninden çıkan kum torbalarının da yüklendiğini ifade etti. Bu ayın başlarında Nijer eyaletinde aşırı yük nedeniyle alabora olan teknede 30 kişi hayatını kaybetmişti.

 

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...