Tgrt Haber
Ramazan Vuslat
Ramazan Vuslat
11 Aralık 2021 00:33

2021 Nobel Barış Ödülü sahiplerini buldu

2021 yılında Nobel Barış Ödülü'nü almaya hak kazanan Rus gazeteci Dmitry Muratov ile Filipinli gazeteci Maria Ressa, Norveç'in başkenti Oslo'da düzenlenen törenle ödüle kavuştu. Filipinler'in dışına çıkması yasak olan Ressa özel izinle törene katılırken, her iki gazeteci de katılımcılar tarafından ayakta alkışlandı.

2021 Nobel Barış Ödülü sahiplerini buldu
nobel barış ödülü,gazeteci

Geride kalan ekim ayında Rus gazeteci Dmitry Muratov ve Filipinli gazeteci Maria Ressa'nın kazandığı açıklanan Nobel Barış Ödülü sahiplerini buldu. 

Norveç'in başkenti Oslo'da Oslo Belediye Binası'nda düzenlenen bir törende her iki gazeteci "Demokrasi ve İfade Özgürlüğüne verdikleri hizmetten" dolayı ödüle layık görüldü.

Tören Nobel Barış Ödülü'nün tarihine yönelik yapılan sunumun ardından konuşmalarla devam etti. Filipinler'de kendisine ait Rappler medya kuruluşuyla ülkesinde baskı ve otorite kuran Filipinler Devlet Başkanı Rodrigo Duterte'nin uygulamalarına karşı duran haberlere yer veren Maria Ressa konuşmasında, demokrasi ve insan hakları konusunda gazetecilerin önemine dikkat çekti.

2021 Nobel Barış Ödülü sahiplerini buldu
2021 Nobel Barış Ödülü sahiplerine takdim edildi

"BARIŞ, İLERLEME, İNSAN HAKLARI..."

Ressa'nın konuşmasının ardından ise özellikle Çeçenistan Savaşı ile ilgili yazılara yer veren, 1993 yılında Nevaya gazetesini kuran ve bugüne kadar gazetesinde çalışan 6 gazeteci arkadaşını suikaste kurban veren Dmitry Muratov kürsüye çıktı. Konuşmasının başında ödülü aldığına dair müjdeli haberi ilk önce annesi ile paylaştığını belirten Muratov, "Diğer sivil özgürlüklerle birlikte düşünce özgürlüğünün ilerlemenin temeli olduğuna inanıyorum. İnsanlığın kaderini şekillendirmede sivil ve siyasi özgürlüklerin belirleyici önemi hakkındaki görüşleri savunuyorum. Barış, ilerleme, insan hakları. Bu 3 hedef ayrılmaz bir şekilde bağlantılıdır" dedi.

Muratov, Nobel Barış Ödülü'nden aldığı parayı birkaç hayır kurumuna bağışlayacağını ifade etti.

Ressa ve Muratov konuşmalarının ardından ödüllerini teslim aldı. Seçkin davetlilerin katıldığı törende, Rus ve Filipinli gazeteciler katılımcılar tarafından ayakta alkışlandı.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...