Tgrt Haber
16 Ağustos 2019 09:44

Norveç'teki cami saldırganı sessizliğini bozdu

Norveç'in Baerum'deki camiye silahlı saldırı düzenleyen Philip Manshaus, fikrini değiştirerek polisle konuşmak istediğini açıkladı.

Norveç'teki cami saldırganı sessizliğini bozdu
norveç,,cami saldırısı,

Norveç'in Baerum kentinde El-Nur Camisi'ne silahlı saldırı düzenleyen Philip Manshaus, bugüne kadar polisle konuşmak istemedi.

"Görüşmeye hazır"

Saldırgan Manshaus'un avukatı Unni Fries, müvekkilinin polise konuşmak istediğini açıkladı. Avukat Fries basın mensuplarına yaptığı açıklamada, “Müvekkilim daha önce polisle konuşmak istemedi, fakat fikrini değiştirdi, polisle görüşmeye hazır olduğunu söyledi. Polise bu konuda bilgi verdik, sorgulama için tarihi kendilerinin belirleyeceklerini söylediler” dedi. 

Manshaus, 17 yaşındaki üvey kız kardeşini öldürme ve camiye saldırma iddiasıyla, “cinayet” ve “terör saldırısı” suçlamasıyla yargılanıyor. 

Olayın geçmişi

Norveç'in Barum şehrinde Afganlar'a ait El-Nur İslam Merkezi Camisi'ne geçtiğimiz gün saldırı düzenlenmişti. Bu sırada camide bulunan 65 yaşındaki Muhammed Refik, üzerine atladığı saldırgan  Philip Manshaus'u etkisiz hale getirmişti. Refik, ülkede kahraman ilan edildi.

Norveç'teki cami saldırganı sessizliğini bozdu

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...