Tgrt Haber
14 Ekim 2021 18:06

Norveç’teki oklu saldırganın kimliği belli oldu

Norveç’te dün oklu saldırı düzenleyen saldırganın Danimarkalı 37 yaşındaki Espen Andersen Brathen olduğu açıklandı.

Norveç’teki oklu saldırganın kimliği belli oldu
Norveç,oklu saldırı,

Norveç’in başkenti Oslo'nun 82 kilometre güneybatısındaki Kongsberg kasabasında dün düzenlenen oklu saldırıda, 4’ü kadın toplam 5 kişi hayatını kaybetmiş, 1’i polis olmak üzere toplam 3 kişi yaralandı. Norveç Polis Güvenlik Servisi (PST) tarafından yapılan açıklamada, saldırganın Danimarkalı 37 yaşındaki Espen Andersen Brathen olduğu açıklandı. PST, saldırı ile ilgili soruşturmanın devam ettiğini ve soruşturmanın "saldırının nedenini daha ayrıntılı olarak netleştireceğini" ifade etti.

ŞÜPHELİ HİÇ FARK EDİLMEDİ 

Polis Şefi Ole Bredrup Sverud yaptığı açıklamada, "Polis, radikalleşmeyle ilgili önceki endişelerin bir sonucu olarak daha önce adamla temas halindeydi" ifadelerini kullanarak, polisin "2021'de radikalleşmeyle ilgili hiçbir rapor almadığını" ve şüphelinin bu yıl radarlarında görünmediğini belirtti.

 

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...