Tgrt Haber
Ramazan Vuslat
Ramazan Vuslat
26 Kasım 2021 21:30

Nu varyantı alarmı: Türkiye'den 5 ülkeye seyahat kısıtlaması

Nu varyantı kaynaklı artan vakalar sebebiyle; Botsvana, Güney Afrika Cumhuriyeti, Mozambik, Namibya ve Zimbabve’den Türkiye'ye bu geceden itibaren seyahat edilmesine izin verilmeyecek.

Nu varyantı alarmı: Türkiye'den 5 ülkeye seyahat kısıtlaması
Nu varyantı,seyahat,fahrettin koca

Sağlık Bakın Fahrettin Koca, Nu varyantı kaynaklı artan vakalar sebebiyle bazı ülkelere bu geceden itibaren seyahat edilmesine izin verilmeyeceğini açıkladı.

Sağlık Bakanı Koca, sosyal paylaşım sitesi Twitter hesabından yaptığı paylaşımda, “Tedbir: Nu varyantı kaynaklı artan vakalar sebebiyle; Botsvana, Güney Afrika Cumhuriyeti, Mozambik, Namibya ve Zimbabve’den ülkemize tüm kara, hava, deniz ve demiryolu sınır kapılarımız yoluyla bu geceden itibaren seyahat edilmesine izin verilmeyecektir” ifadelerine yer verdi.

NU VARYANTI NEDİR?

Bilim insanları, 32 kez mutasyona uğramış Nu varyantı (B.1.1.529) varyantı hakkında vücudun savunmasından kaçarak daha fazla hastalık dalgasına yol açabileceği yorumunu yaptı.

Varyant ilk olarak 11 Kasım'da Güney Afrika ülkesi Botsvana'da görüldü. Nu varyantı aynı zaman Hong Kong şehrinde de göründü. Henüz sınırlı sayıda olan B.1.1.529 için uzmanlar ciddi risklere yola açabileceğini ifade etti.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...