Tgrt Haber
28 Kasım 2021 12:40

Nu varyantının belirtileri belli oldu! Omicron varyantının en çok etkilediği grup

Koronavirüsün Nu (Omicron) varyantının belirtileri belli oldu. Güney Afrika'da ortaya çıkan ve en tehlikeli varyant olduğu düşünülen Nu varyantının en çok hangi grubu etkisi altına aldığı da ortaya çıktı.

Nu varyantının belirtileri belli oldu! Omicron varyantının en çok etkilediği grup
nu varyantı,omicron,koronavirüs,covid-19

Güney Afrika'da ortaya çıkan ve kısa bir sürede birçok ülkede görülen Nu (Omicron) varyantına dair yeni bilgileri Güney Afrika Tabipler Birliği (SAMA) Başkanı Dr. Angelique Coetzee tüm dünyaya duyurdu. Nu varyantının garip belirtileri olduğunu söyleyen Coetzee, The Telegraph'a ''Semptomları daha önce tedavi ettiklerimden çok farklı ve çok hafifti'' dedi.

Coetze, Nu (Omicron) varyantının en çok genç erkeklerde görüldüğünü, 20'yi aşkın hastası olduğunu ve hastaların yarısının aşısız olduğunu belirtti. Koronavirüsün Nu varyantına yakalananların ise hiçbirinin koku ve tat alma duyusunu kaybetmediğini söyledi.

''6 YAŞINDAKİ HASTANIN BELİRTİLERİ ÇOK İLGİNÇ''

Belirtiler üzerine konuşan Coetze, şunları söyledi:

"Bir veya iki gün boyunca kas ağrısı ve yorgunluk hissediliyor. Şimdiye kadar enfekte olanların tat ve koku kaybı yaşamadıklarını tespit ettik. Bazılarının hafif öksürük, bazılarının hiçbir semptomu yoktu. Enfekte olanlardan bazıları şu anda evde tedavi ediliyor.''

Hastaları arasında 6 yaşında bir kız çocuğu olduğunu da belirten Coetzee, bu vaka için ''çok ilginç'' diyerek şunları söyledi:

''Ateşi vardı ve nabzı çok yüksekti. Onu kabul etmeli miyim diye merak ettim. Ama iki gün sonra takip ettiğimde çok daha iyiydi.''

Nu varyantının belirtileri belli oldu! Omicron varyantının en çok etkilediği grup

KRONİK HASTALAR VE YAŞLILAR ÇOK DAHA FAZLA ETKİLENEBİLİR

Coetzee, kalp hastalığı, diyabet gibi önceden saplık sorunları olan yaşlı ya da aşılanmamış kişilerin Nu (Omicron) varyantı tarafından çok daha fazla etkilenebileceğinden endişe duyduğunu söyledi:

"Şu anda endişelenmemiz gereken şey, daha yaşlı, aşılanmamış insanlara yeni varyant bulaştığında çok ciddi vakalar göreceğimizdir.''

Öte yandan​ aralarında Türkiye’nin de bulunduğu pek çok ülke Güney Afrika’ya seyahat yasağı getirirken Dünya Sağlık Örgütü (DSÖ), Omicron veya B.1.1.529 olarak adlandırılan yeni varyantı endişe verici olarak tanımladı. 

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...