Tgrt Haber
Ramazan Vuslat
Ramazan Vuslat
14 Temmuz 2015 07:42

Nükleer müzakereler son aşamada

Dünyanın gözü, Viyana’da Almanya ile Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi’nin oluşturduğu P5+1 grubu ile İran arasında 17 gündür devam eden nükleer müzakerelerde.

Nükleer müzakereler son aşamada
iran, nükleer,

Dünyanın gözü, Avusturya’nın başkenti Viyana’da Almanya ile Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi’nin beş daimi üyesi ABD, Rusya, Çin, İngiltere, Fransa’nın oluşturduğu P5+1 grubu ile İran arasında 17 gündür devam eden nükleer müzakerelerde. Anlaşma için son tarih olan 14 Temmuz'da uzlaşma sağlanmadı ve süre doldu. Ancak taraflar umutlu.

İran ve P5+1 Grubu'nun nükleer müzakerelerde anlaşma için belirlediği süre dün doldu. Ancak iki taraftan diplomatlar
bugün önümüzdeki saatlerde bir anlaşmaya varılabileceği konusunda umutlu...

100 sayfalık anlaşma metni üzerinde çalışmalar devam ederken dün ABD Dışişleri Bakanı John Kerry, İranlı mevkidaşı Muhammed Cevad Zarif, ikili bir görüşme gerçekleştirdi.

ABD Dışişleri Bakanı Kerry, bazı zor konuların çözülmesi gerektiğini söylerken “Sanırım bazı somut kararlar alıyoruz. Halen umutluyum” dedi.

İran’ın yarı resmi ajansı Fars’a konuşan İran Dışişleri Bakanı Zarif ise “Yeni bir erteleme olmamalı. Ama gerektiği sürece de görüşmelere devam edebiliriz” dedi. Dışişleri Bakan Yardımcısı Abbas Arakçi ise “Kalan sorunların bu (dün) akşam ya da yarın (bu) akşam çözülüp çözülemeyeceğinin sözünü veremem. Bazı konular hâlâ çözülemedi. Onlar çözülene kadar anlaşma sağlanacağını söyleyemeyiz” diyerek temkinli konuştu.

İran’ın dini lideri Ayetullah Ali Hamaney ise hafta sonu yaptığı açıklamada nükleer bir anlaşma sağlanması durumunda dahi ABD’yle mücadelenin devamı edeceğini söyledi.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...