Tgrt Haber
25 Haziran 2015 17:56

Nuri el-Maliki görevden alındı mı

Irak Cumhurbaşkanı Fuat Masum'un, birinci yardımcısı Nuri el-Maliki'yi görevden aldığı iddiaları yalanlandı.

Nuri el-Maliki görevden alındı mı
maliki,

Cumhurbaşkanlığı ofisinden yapılan açıklamada, Masum ve Maliki'nin Bağdat'ta bir araya gelerek, "ülkedeki siyasi, güvenlik ve ekonomik gelişmelerle Irak'ın komşu ve dünya ülkeleriyle ilişkisini" ele aldığı belirtildi.

"Eli kana bulaşanlar hariç herkesi kapsayacak 'ulusal uzlaşı projesi' dahilinde gerçekleşen tüm adımlar görüşüldü" denilen açıklamada, "Bu uzlaşı projesi, demokrat, ilerici ve gelişmiş bir Irak'ı inşa eder" ifadelerine yer verildi.

GÖREVDEN AZLETME DURUMU YOK

Cumhurbaşkanı Masum'un Birleşik Arap Emirlikleri (BAE) merkezli El-Beyan gazetesinin Maliki'yi görevden azlettiği yönündeki haberine şaşırdığı ifade edilen açıklamada, bunun "yalan bir haber olduğu", basın yayın kuruluşlarının bu tür konulara "titiz ve profesyonelce yaklaşması" gerektiği kaydedildi.

BAE merkezli El-Beyan gazetesi ve Irak'taki bazı yerel yayın organlarında, Cumhurbaşkanı Masum'un, birinci yardımcısı olan, eski başbakan Nuri el-Maliki'yi görevinden azlettiği iddialarına yer verilmişti.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...