Tgrt Haber
23 Haziran 2021 14:45

New York Times'tan çarpıcı iddia: Kaşıkçı'nın katilleri ABD’de eğitim aldı

Amerikan New York Times gazetesi Suudi gazeteci Cemal Kaşıkçı'yı öldüren Suudi ekipten 4 kişinin ABD’de eğitim aldığını öne sürdü. Askeri eğitimin ABD Dışişleri tarafından onaylandığı ileri sürüldü.

New York Times'tan çarpıcı iddia: Kaşıkçı'nın katilleri ABD’de eğitim aldı
ABD,suudi arabistan,cemal kaşıkçı,new york times,suikast

ABD’nin dünyaca ünlü yayın organı New York Times (NYT) gazetesi,  2018 yılında öldürülen Suudi gazeteci Cemal Kaşıkçı cinayetiyle ilgili önemli bir iddia ortaya attı. NYT, ekim ayında Kaşıkçı'yı İstanbul'da öldüren ekipten dört kişinin, bir önceki yıl ABD'de eğitim aldıklarını öne sürdü.

Paramiliter eğitim ABD Dışişleri Bakanlığı tarafından da onaylandı. Eğitimi Tier 1 Group adlı şirket verdi. Gazete, eğitimin savunma amaçlı olduğunu ve Suudi liderlerin korunması için verildiğini yazdı.

ABD Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Ned Price ise haberle ilgili açıklamasında, Amerikan yasaları gereği bakanlığın medyada yayımlanan bu tip haberler ve iddialarla ilgili yorum yapamayacağını söyledi.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...