Tgrt Haber
Ramazan Vuslat
Ramazan Vuslat
29 Kasım 2017 13:09

NYT, Türkçe Twitter paylaşımlarının gerekçesini açıklayamadı

Amerikan New York Times gazetesi, İngilizce Twitter hesabından Sarraf-Atilla davasıyla ilgili Türkçe paylaşımının nedenine ilişkin tatmin edici bir açıklama getiremedi.

NYT, Türkçe Twitter paylaşımlarının gerekçesini açıklayamadı
New York Times, Rıza Sarraf, Reza Zarrab, Halkbank, Atilla,

 AA muhabirinin ulaştığı NYT medya bölümü yetkilisi, söz konusu paylaşımla ilgili "siyasi bir ajandalarının" olmadığını iddia ederken, devam eden bir davayla ilgili yorum içeren paylaşımı açıklayamadı.

 

Amerikan New York Times (NYT) gazetesinin Sarraf-Atilla davasıyla ilgili olarak İngilizce Twitter hesabından dün yaptığı Türkçe paylaşımları tepki çekerken, AA'nın ulaştığı gazete yetkilisi söz konusu  paylaşımların nedenini açıklayamadı.

NYT'nin Sarraf-Atilla davasıyla ilgili dünkü Türkçe Twitter  paylaşımları, kamuoyunda gündem olmaya ve tepki toplamaya devam ediyor.

Gazetenin İngilizce olarak paylaşım yapan "nytimewsworld" adlı Twitter  hesabının dün kendi yayın akışında istisnaya giderek Türkçe iki paylaşımda  bulunması sosyal medyada dikkat çekti.

Paylaşımlarından birinde kendi haberlerinden birini Türkçe başlıkla  paylaşan NYT, ikinci paylaşımında ise "Reza Zarrab'ın suçlamaları kabul etmesi  Türkiye-ABD ilişkilerine olumsuz etki edebilir" ifadesine yer verdi.

"Bazen farklı dillerde de paylaşım yapıyoruz"

AA muhabirinin ulaştığı NYT medya bölümü yetkilisi, "Neden devam eden  ve kritik bir davayla ilgili istisnai olarak Türkçe bir paylaşımda bulunma gereği  duydunuz?" şeklindeki soruya, "Bazen farklı dillerde de paylaşım yapıyoruz"  yanıtını vermekle yetindi.

Türkçe dışında yaptıkları bazı paylaşımları örnek olarak ileten  yetkili, bununla birlikte "Reza Zarrab'ın suçlamaları kabul etmesi Türkiye-ABD  ilişkilerine olumsuz etki edebilir" şeklindeki yorum içeren ifadenin Türkçe  paylaşılmasının amacını ise açıklayamadı.

"Siyasi ajanda" tartışması

Aynı yetkili, AA muhabirinin, "Devam eden bir davayla ilgili bu tür  paylaşımlarınız siyasi bir ajandanızın olduğu yorumlarını haklı çıkarmıyor mu?"  şeklindeki sorusuna ise, "Bizim bu davayla ilgili herhangi bir siyasi ajandamız yok" cevabını verdi.

"Türkçe bilen bir ABD'li tarafından hazırlandı"

Söz konusu Twitter paylaşımlarının bir Türk çalışan tarafından mı, yoksa Türkçe bilen bir Amerikalı tarafından mı hazırlandığı sorusuna önce yanıt vermek istemeyen yetkili, daha sonra paylaşımların "Türkçe bilen bir ABD'li"  tarafından hazırlandığını belirtti.

NYT gazetesi, Türkiye'deki 16 Nisan 2017 referandumdan önce, 7  Nisan'da Türkçe bir paylaşımda bulunarak Avrupa'da yaşayan Türklerin referandum  hakkındaki görüşlerini sormuştu.

Son dönemde Türkiye ile ilgili birçok haberi tartışmalara neden olan  NYT, özellikle 15 Temmuz Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) darbe girişimi  sonrasındaki süreçte ortaya koyduğu habercilik ve terör örgütü PKK/YPG ile ilgili  haber dili nedeniyle kamuoyunda eleştirilere maruz kalıyordu.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...