Tgrt Haber
Ramazan Vuslat
Ramazan Vuslat
04 Nisan 2014 20:20

O okullara bir darbe de Aliyev'den geldi

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, yerel seçimler sonrası ilk yurtdışı gezisini Azerbaycan’a yaptı.

O okullara bir darbe de Aliyev'den geldi
aliyev, erdoğan, Gündem,fırsat,Azerbaycan,İlham Aliyev,Tayyip Erdoğan,Recep Tayyip Erdoğan,

Erdoğan, Türkiye’deki seçim öncesi yaşanan gelişmeleri anlatarak Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev’den bu okullara yönelik önlem alınması ricasında bulundu. Erdoğan, ortak basın toplantısında, "Azerbaycan’daki cemaat okullarına yönelik bir talebiniz oldu mu?" sorusu üzerine, "Tabii ki ülkelerimizde herhangi bir sıkıntı varsa, ülkelerimizi rahatsız ediyorsa aramızda değerlendiririz" dedi. Erdoğan, Azerbaycanlı bir gazetecinin “Nurculukla bağlantınız olduğunuz söyleniyor, bağlantınız nedir?" sorusuna, "Soru garip geldi, bağlantımız söz konusu değil. Bizim tek bağlantımız milletle" yanıtını verdi. Aliyev de, "Kardeşlerimizle görüşürüz. Müttefikiz, kardeşiz. İlişkilerimize zerre kadar zarar verecek adımı biz kabul etmiyoruz, imkan vermiyoruz, vermeyeceğiz" dedi.
Günübirlik sürpriz ziyaret
Erdoğan, seçim sonrası günübirlik sürpriz bir Azerbaycan ziyaretinde bulundu. Azerbaycan Cumhurbaşkanı Aliyev, çalışma ziyaretinde bulunan Erdoğan’ı sarayının kapısında karşıladı. Görüşmenin ana Gündem maddelerinin ikili ilişkiler, TANAP başta olmak üzere enerji işbirliği ve cemaat okulları olduğu öğrenildi. Azerbaycan’da cemaatin 20’nin üzerinde okul ve dershanesi bulunuyor. Türkiye’nin ulusal güvenliğinin tehdit edildiği mesajları veren Erdoğan’ın, cemaat okulları konusunda hemen önlem alınmasına yönelik vurgular yaptığı öğrenildi. Azerbaycan’ın da bu okullara yönelik bir çalışma içinde olduğu belirtildi. Erdoğan, ortak basın toplantısında, "Azerbaycan’daki cemaat okullarına yönelik bir talebiniz oldu mu" sorusu üzerine ise konunun gündeme geldiğine yönelik mesaj vererek, "Tabii ki ülkelerimizde herhangi bir sıkıntı varsa, ülkelerimizi rahatsız ediyorsa aramızda değerlendiririz" dedi.
İlişkilerimize zarar verdirmeyiz
Aliyev ise, "Azerbaycan’daki söz konusu okullarla ilgili sizin görüşünüz nedir? Azerbaycan’daki üst düzey bürokratların görevden alındığı belirtiliyordu, görevden alındı mı" sorusu üzerine Erdoğan’la sık sık bir araya gelip görüştüklerini ifade etti. Aliyev, "Kardeşlerimizle görüşürüz. Müttefikiz, kardeşiz. İlişkilerimize zerre kadar zarar verecek adımı biz kabul etmiyoruz, imkan vermiyoruz, vermeyeceğiz. Biz kardeşiz dostuz. Biz birbirimizin yanındayız. Biz birbirimizle, kardeşlerimizle böyle olmalıyız. Biz de böyle kardeşlerdeniz" diye konuştu.
Nurculuk sorusuna "garip" yanıtı
Erdoğan, Azerbaycanlı bir gazetecinin, "Nurculukla bağlantınız olduğunuz söyleniyor, bağlantınız nedir" sorusuna u yanıtı verdi: "Soru garip geldi, bağlantımız söz konusu değil. Bizim tek bağlantımız milletle. Bu seçim güven oylamasıydı, başardık. Ayrımcılığa fırsat vermeyiz, karşısındayız. Bütün illerinden belediye başkanlığı çıkaran tek parti biziz. 6 bölgede birinci diğer bölgede başa başız. Diğer partilerden kimisi ırkçılık yapıyor kimisi bölgecilik. Biz de bu yok. Biz 77 milyonun partisiyiz."

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...