Tgrt Haber
10 Kasım 2014 13:14

O örgüt IŞİD'e katıldığını açıkladı!

Mısır'ın en kanlı örgütlerinden Ensar Beyt el Makdis, Twitter hesabından bir açıklama yaparak IŞİD'e bağlılık yemini etti.

O örgüt IŞİD'e katıldığını açıkladı!
bağlılık yemini, Ensar Beyt el Makdis, IŞİD, Mısır, örgüt

Mısır'daki Ensar Beyt el-Makdis örgütünün, IŞİD'in lideri Ebubekir el-Bağdadi'ye "bağlılığını ilan ettiği" iddia edildi. Örgütün sosyal paylaşım sitesi Twitter hesabında yayımlanan 9 dakikalık ses kaydında, "Allah ve Resulü'nün emrine itaat ederek, Halife Ebubekir el-Bağdadi'ye her türlü şartta biat ettiğimizi, açıkça küfür işlendiğini görmediğimiz takdirde ona muhalefet etmeyeceğimizi ilan ediyoruz" ifadesi kullanıldı. Dünyadaki Müslümanların da Bağdadi'ye biat etmesi istenen ses kaydında, "Tevhid bayrağı çekildi, engeller ve sınırlar kaldırıldı, Irak ve Şam'da hilafet ilan edildi ve Müslümanlar halifelerini seçti. Artık hiç kimsenin Allah davetçisine uymaktan başka seçeneği kalmadı" sözlerine yer verildi. Ses kaydında, "küfür nizamı" olarak nitelendirilen "demokrasi"nin fayda sağlamadığı öne sürülerek, Mısır halkından, mevcut rejime karşı mücadele etmesi istendi. Mısır'ın kuzey doğusundaki Sina bölgesinde faaliyet gösteren "Selefi eğilimli" Ensar Beyt el-Makdis örgütü, 14 Nisan 2014'te terör örgütü olarak ilan edilmişti.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...