Tgrt Haber
23 Mart 2015 13:29

O ülke parasızlıktan silahlarını satacak!

Bulgaristan bütçe sorunları nedeniyle tabancadan rokete, tüfekten tanka kadar milyonlarca avroluk silah stokunu ihale ile satma kararı aldı.

O ülke parasızlıktan silahlarını satacak!
Bulgaristan

Bulgaristan Savunma Bakanlığı, "kullanım dışı" olarak nitelendirilen binlerce silahın satışıyla 2015 yılı bütçesindeki yaklaşık 35 milyon avroluk kesintiyi telafi etmeye çalışacak.

Satılacak silahların özellikleri, Savunma Bakanlığının internet sayfasında yayımlandı.

Henüz şartları belli olmayan ihale yoluyla satışa çıkarılacaklar arasında "Browning Baby" tipi küçük tabancalardan güdümlü uçaksavar roketlere, toplardan Rus yapımı T-55 tanklara kadar çeşitli silahlar bulunuyor.

Askeri uzmanlar, 5,45 ve 7,72 kalibreli Kalaşnikof tüfeklerin, Mauser, Haenel ve Zbrojovkave Mannlicher tüfeklerin ilgi çekmesini bekliyor.

Koleksiyoncuların ilgisini çekebilecek tabancalar arasında ise 1922 yapımı Browning, 1913 yapımı Langehan ve Margolin bulunuyor.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...