Tgrt Haber
Ramazan Vuslat
Ramazan Vuslat
18 Haziran 2015 11:42

Obama, 'Beyaz Saray’daki iftar yemeğini özlemle bekliyorum'

ABD Başkanı Barack Obama, 'Amerikalı Müslümanları, mübarek Ramazan ayını onurlandırmak amacıyla Beyaz Saray’daki yıllık iftar yemeğinde karşılamayı özlemle bekliyorum' dedi.

Obama, 'Beyaz Saray’daki iftar yemeğini özlemle bekliyorum'
Obama, oruç, Ramazan

ABD Başkanı Barack Obama, Ramazan ayını kutlamak amacıyla yazılı bir açıklama yaptı. Obama şu açıklamasında şu ifadeleri kullandı: “Mübarek Ramazan ayı yeni hilalle birlikte başlarken, Michelle ve ben, ABD ve dünya etrafında oruç ayını kutlayan herkese en samimi tebriklerimizi iletiyoruz. Ramazan, aileler ve toplulukların Müslüman toplumların zengin ve çeşitli geleneklerini gözler önüne seren festival havasındaki iftarlar ve dualar için bir araya geldiği bir zaman. Ramazan, aynı zamanda Allah’ın merhametine olan minnet ve idrakı arttırmak için insanı tefekkür ve yenilenmeye teşvik eden derinlemesine ruhani bir zaman. Müslümanlar, Ramazan’ın her gününe oruç tutarak sabırlı bir direnç günü ve her geceye dualar aracılığıyla şükran gecesi olarak saygı gösteriyorlar. Ramazan, inancın, şefkatin, bağışlayıcılığın ve sabrın zorluk çekerek güçlendirilmesini sağlıyor.
Bu bağış ayında dünya etrafındaki Müslümanlar, çatışmalar, açlık, fakirlik ve hastalıkla boğuşanlara el uzatıyorlar. ABD’deki Amerikalı Müslümanlar da daha talihsiz olanlara yardımcı olmak amacıyla, anlayışlılığı geliştiren ve bize tek bir Amerikan ailesi olarak ayakta durduğumuzu hatırlatan dinlerarası aktiviteler düzenlemek için diğer vatandaşlarla bir araya geliyorlar. Amerika’nın dini topluluklarının çeşitliliği ve hamiyeti hepimize güç veriyor ve ibadet özgürlüğümüz, paylaştığımız değerleri bize hatırlatıyor.
Bir kez daha Amerikalı Müslümanları, mübarek Ramazan ayını onurlandırmak amacıyla Beyaz Saray’daki yıllık iftar yemeğinde karşılamayı özlemle bekliyorum. Ben ve ailem herkesin Ramazan ayını kutluyoruz.”

 

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...