Tgrt Haber
Ramazan Vuslat
Ramazan Vuslat
21 Aralık 2015 19:47

Obama, 'DAEŞ ABD'nin varlığını tehdit edecek bir örgüt olamaz'

ABD Başkanı Obama, terör örgütü DAEŞ'in ABD'nin varlığını tehdit edecek çapta bir örgüt olmadığını belirterek, "Fakat bizim, insanımızın ve ailelerimizin canını acıtabilir" dedi.

Obama, 'DAEŞ ABD'nin varlığını tehdit edecek bir örgüt olamaz'
abd, daeş, obama,

ABD Başkanı Barack Obama, terör örgütü DAEŞ'in ABD'nin varlığını tehdit edecek çapta bir örgüt olmadığını belirterek, "Fakat bizim, insanımızın ve ailelerimizin canını acıtabilir" dedi.

Noel tatili dolayısıyla Hawaii'de bulunan Obama, kamu yayın kurumu NPR radyosuna gündem hakkında değerlendirmeler yaptı ve DAEŞ'e karşı verilen mücadele hakkında bilgi verdi.

Obama, DAEŞ'in varlığının Amerikan halkı üzerinde oluşturduğu endişeyi anladığını belirtti ancak "DAEŞ, ABD'yi ortadan kaldıracak bir örgüt değil ya da üzerimizde çok büyük bir etki yapacak sanayisi yok fakat bizim insanımızın ve ailelerimizin canını acıtabilir" diye konuştu.

DAEŞ'e karşı Suriye ve Irak'ta verilen mücadelede ayrım gözetmeksizin bombardıman yapılmasını isteyen çevrelere yanıt veren Obama, mücadelenin "ABD değerleriyle uyum içinde yapılması gerektiğini" vurguladı.

Özellikle Paris'i kana bulayan 13 Kasım'daki terör saldırılarının ardından medyanın düzenli olarak bu konu üzerinde oluşturduğu gündemden bahseden Obama, "Medya izlenme oranlarına bakıyor ve bu haberlerin verilmesi bu açıdan bakıldığında meşrudur" dedi.

Ancak Obama, "Bence Paris saldırıları sonrasında bu korkunç olayla ilgili haberler doyma noktasına ulaştı. DAEŞ ahlaksızlığını medya operasyonlarıyla iyi birleştiriyor. Bunun sonucunda da örneğin geçtiğimiz ay televizyon seyrettiyseniz gördüğünüz ve duyduğunuz tek şey 'maskeli siyah bayraklı bu adamlar sonunda beni de öldürecekler' mesajıdır" ifadesini kullandı.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...