Tgrt Haber
Ramazan Vuslat
Ramazan Vuslat
09 Ocak 2015 21:08

Obama, 'Fransa tetikte kalmayı sürdürmeli'

ABD Başkanı Obama, Paris'teki saldırılarla ilgili, "Fransa hükümeti terör tehdidiyle karşı karşıya kalmaya devam edecek, tetikte kalmayı sürdürmeli" dedi.

Obama, 'Fransa tetikte kalmayı sürdürmeli'
obama, fransa, saldırı,

ABD Başkanı Barack Obama, Paris'teki terör saldırılarıyla ilgili olarak, "Fransız yetkililerin sahadaki profesyonelliği sayesinde ivedi tehdidin sona erdiğini umuyoruz ama Fransa hükümeti terör tehdidiyle karşı karşıya kalmaya devam edecek ve tetikte kalmayı sürdürmeli" dedi. Tennessee eyaletini ziyaret eden Obama, burada Paris’teki terör saldırılarıyla ilgili de konuştu. Saldırının başından itibaren Fransa ile yakın temasta olduklarını belirten Obama, tüm ABD güvenlik güçleri ve terörle mücadele ekiplerine, Fransa’ya elden gelen her desteğin sağlanması talimatını verdiğini kaydetti. Obama, Paris’teki çifte rehine krizinin sona ermesiyle ilgili olarak, "Fransız yetkililerin sahadaki profesyonelliği sayesinde ivedi tehdidin sona erdiğini umuyoruz ama Fransa hükümeti terör tehdidiyle karşı karşı kalmaya devam edecek ve tetikte kalmayı sürdürmesi lazım, olaylar hala akışkan" diye konuştu. Fransa Cumhurbaşkanı François Hollande’nin Fransa halkını korumak için ne gerekiyorsa yapacaklarını belirttiğini anımsatan Obama, "Fransa bizim en eski müttefikimiz, Fransa halkının bilmesini istiyorum ki, ABD olarak bugün de gelecekte de sizlerin yanında olacağız, dualarımız sizlerle. Değerlerimizi, bizi dost ve müttefik olarak birbirimize bağlayan evrensel değerleri ayakta tutmak için sizlerle birlikte mücadele edeceğiz" ifadesini kullandı. Obama, dünyanın Paris sokaklarında tekrardan terörün sadece nefret ve acı sunduğunu gördüğünü ama kendilerinin özgürlük, umut ve insanlık onurunun yanında durduklarını, Paris’in de bunu temsil ettiğini dile getirerek, terörizmin değil, bu ruhun sonsuza dek yaşayacağını bildirdi. ABD Başkanı Obama, dün akşam da Arizona eyaletinden dönüşünde Fransa’nın Washington Büyükelçiliğine giderek başsağlığı defterini imzalamış ve deftere, "Yüzyılı aşkın süredir müttefikleri olarak, adaletin yerini bulmasının sağlanması noktasında Fransa halkının yanında olduklarını" yazmıştı. Fransa'nın başkenti Paris'te dün öğleden sonra mizah dergisi Charlie Hebdo'nun bürosuna saldırı düzenlenmiş ve 12 kişi yaşamını yitirmişti.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...