Tgrt Haber
Ramazan Vuslat
Ramazan Vuslat
13 May 2014 15:39

Obama, Merkel'in bu bölgeye girmeleri yasak

Ukrayna Donetsk'de ayrılıkçılar, Obama, Merkel, Ashton ve Cameron'a bölgeye giriş yasağı getirdiklerini açıkladılar.

Obama, Merkel'in bu bölgeye girmeleri yasak
merkel,obama,rusya,ukrayna,yasak,

Rusya yanlısı ayrılıkçıların pazar günü düzenlediği referandumun ardından Ukrayna'dan tek taraflı bağımsızlıklarını ilan eden doğudaki Donetsk ve Luganks bölgeleri 'birleşme' kararı aldı. 'Donetsk Cumhuriyeti'nin liderlerinden Denis Pushilin, Donetsk ve Lugansk'ın ortak hareket edeceğini açıkladı.
Pushilin, referandumda büyük çoğunlukla "evet" oyunun çıkmasının ardından bölge halkının bağımsızlık ilanı anlamına gelen seçim zaferinin, ilerisi için kendilerine yetki verdiğini savunup "Bizler ortak adımlar atmak istiyoruz. Bizim bundan sonra amacımız bağımsızlık ve Rusya'ya bağlanmak" diye konuştu. Pushilin'in dün yaptığı bağımsızlık ilanı açıklamasının ardından dikkatler doğuda referandum yapılan ikinci şehir olan Lugansk'a çevrilmişti. "Lugansk Halk Meclisi"nin de Donetsk ile ortak hareket etme kararı aldığı belirtildi. 'Halk Meclisi'nden yapılan açıklamada, ayrıca Kiev yönetiminin operasyonları derhal durdurması talep edildi ve Moskova'nın karşılıklı alınan rehinelerin takası için Kiev yönetimi ile arabuluculuk yapması talebi yinelendiLugansk'ta mitingde konuşan 'lider' Oleg Tsaryov da birleşme fikrini olumlu bulduklarını söyledi. Tsaryov birleşme sonrası oluşacak bölgeyi 'Yeni Rusya' (Novorossiya) olarak adlandırmayı, Rusya ve Belarus'la işbirliği anlaşmaları imzalamayı ve Gümrük Birliği'ne girmeyi önerdi.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...