Tgrt Haber
11 Kasım 2014 07:56

Obama örnek ülke olarak Endonezya’yı gösterdi

Çin’in Pekin şehrinde düzenlenen APEC Liderler Zirvesi’ne katılan ABD Başkanı Obama 'Endonezya’nın tolerans konusunda örnek bir ülke olduğunu' söyledi.

Obama örnek ülke olarak Endonezya’yı gösterdi
obama, endonezya,

Çin’in Pekin şehrinde düzenlenen Asya-Pasifik Ekonomik İşbirliği Örgütü (APEC) Liderler Zirvesi'ne katılan ABD Başkanı Barack Obama ile Endonezya’nın yeni Cumhurbaşkanı Joko Widodo ile ilk kez buluştu. Obama ve Widodo, zirvede buluşarak yaptıkları ikili toplantıda güvenlik sorunları ele alınırken, toplantı sonunda  Obama yaptığı açıklamada Endonezya'nın son dönemdeki politikalarını övdü. ABD Başkanı Obama, Endonezya’da demokrasinin geliştiğine değinirken, “Dünyanın en yoğun Müslüman toplumuna sahip Endonezya, dini çeşitliliğe, çoğulculuğa ve hoşgörüye tüm dünyada görmek istediğimiz bir model örneği sergiliyor. Ben Endonezya’ya tolerans ve demokrasi konusunda tüm dünyaya iyi bir örnek olduğu için teşekkür etmek istiyorum. Ayrıca, radikal örgüt ve terörizmle mücadelede diğer ülkelerle ortak hareket eden Endonezya’yı tebrik ediyorum“ diye konuştu.
APEC Liderler Zirvesi, Rusya, ABD, Çin, Endonezya ve Japonya'nın devlet başkanlarının katılımıyla devam ediyor. Büyük Okyanus kıyısındaki 21 ülkenin katıldığı, dünya ekonomisinin yüzde 60'ını temsil eden ve bölgesel ekonomik, işbirliği, ticaret ve yatırım konularının paylaşıldığı uluslararası örgüt APEC, dünya ticaret hacminin yüzde 44'ünü oluşturuyor.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...