Tgrt Haber
07 Ocak 2015 17:08

Obama Paris'teki saldırıyı kınadı, 'Omuz omuzayız'

ABD Başkanı Barack Obama, Fransa'nın başkenti Paris'te yayınlanan Charlie Hebdo dergisine yapılan silahlı saldırıyı şiddetle kınadı.

Obama Paris'teki saldırıyı kınadı, 'Omuz omuzayız'
obama, beyaz saray, saldırı,

Beyaz Saray’dan yapılan yazılı açıklamada Başkan Obama, "Aklımız ve dualarımız terör saldırısına uğrayan ve zor zamanlar geçiren Fransız halkı ile birlikte. Amerika’nın en eski müttefiki olan Fransa, dünyayı tehdit eden teröristlere karşı ABD ile omuz omuza mücadele etti. Fransız halkı, nesillerimizin savunduğu evrensel değerlere katkılarda bulundu." ifadelerini kullandı. Başkan Obama, Fransız yetkililerle temas halinde olduklarını, teröristlerin adalete teslim edilmesi için gereken her türlü yardımı yapmaya hazır olduklarını belirtti. Bugün, Charlie Hebdo dergisine yapılan silahlı saldırıda 10'u gazeteci 2'si polis 12 kişi hayatını kaybetti.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...